måndag 15 juni 2009

Smörgåstårta till Paulina


Detta receptet har jag fått från min mamma som i sin tur fått det av en arbetskamrat osv. På receptet står det bara smörgåstårta, så jag vet inte riktigt ursprunget.

Men nu kallar vi den för Polarens smörgåstårta då den är gjort på polarkaka ;o)

Supergod är den oavsett vad den heter.


Polarens smörgåstårta


1 pkt polarkaka


Fyllning 1:

3msk majonäs

3msk creme fraiche

1 burk tonfisk i vatten eller olja, häll bort vätskan

1 liten finhackad purjolök

2-3 hårdkokta ägg, hackade


Fyllning 2:

3msk majonäs

3msk creme fraiche

1-2tsk osötad senap

1-2msk hackad dill

2-3 hårdkokta ägg, hackade

1pkt crabfisk fint skuret


Lägg ut en hel polarkaka på en bricka eller dylikt. Bred på fyllning 1 + lägg på en polarkaka till + fyllning2 + en polarkaka till överst.


Blanda 3msk majonäs+3msk creme fraiche och bred över tårtan. Blöt ett bakplåtspapper och lägg över. Se till att det sluter tätt överallt. Inga torra kanter tack! Lägg till sist över en fuktad handduk och ställ kallt över natten.


Dagen efter; ta bort handduk och papper, blanda 2msk majonäs + 2msk creme fraiche igen och snygga till kakan med.


Garnera med finstrimlad isbergssallad, finhackad gurka samt finhackad tomat (ta bort innanmätet). Sen är det fritt fram att dekorera med det man tycker om.


Vi använde lax, kräftstjärtar, räkor och röd stebitsrom . Lite skivad citron och fina flaggor och studentmössor fick också plats.


Supergott blev det och väldigt uppskattat. En tårta räcker till 10-12 personer beroende på hur hungriga de är.


Lycka till!


2 kommentarer:

Maria sa...

Men mums! Jag älskar smörgåstårtor, ju kladdigare desto bättre;)

Klart att larmet är gjort för att avskräcka tjuvar när de går inne. Att även ha ett sådant vidrigt ljud kopplat till brandlarmet råder det delade meningar om.

Jag var på en brandkurs nyligen och då sa de att när larmet går är det i princip bara en sak som gäller. Samla familjen och UT! Att springa runt och plocka med sig saker och att eventuelt släcka är för det mesta för sent ändå. Jag är tacksam att larmet låter så högt. Det tog ett tag att reagera ändå. Tänk dig själv i djupaste sömn.... klart man vill upp på studs och sedan ut! Nu blev det ju så tokigt hos oss för det utlöstes av någon anledning vi fortfarande inte vet om. Dessutom hade vi ju ingen aning plötsligt vilken kod det var som gällde för att stänga av. Näe, tjuvar göre sig icke besvär. Och om det skulle börja brinna om natten hos oss, ja då hör vi minsann varningssignalen.

Kräftstjärtar.... nu blev jag sugen på de små delikata rumporna plötsligt:)


Jobba lugnt inatt.

Kram Maria

Proforma - Irene sa...

Den här ska jag absolut prova vid tillfälle! Tack för receptet!
Kram