måndag 8 juni 2009

Början till altantak.

Innan vi skrev på för A-hus så hade vi naturligtvis massor med kontakt med vår säljare. Han skröt om hur bra det var med A-hus för de gjorde ju inte som andra husbyggare när det gällde altantak som även är balkonggolv sas. I vanliga fall är det tydligen inte tätt mellan balkong och altan. Det innebär att man inte kan sitta på altanen när det regnar, du kan inte heller ha prylar på altanen som inte tål att bli dyngblöta eftersom de endast är trall mellan våningsplanen. Detta tycker jag är helt idiotiskt! En altan ska väl ha ett vattentätt tak?? Eller?

Nåja, iallafall så skulle ju vi inte behöva oroa oss för detta för i vårt kontrakt skulle det ingå sk plåtbaljor under balkongen vilket gör att det håller tätt. Vår säljare var mäkta stolt över detta. Fiiiina grejjer! Lugna pucken för oss alltså. Tjusiga plåtbaljor skulle vi få. Inte behöva sitta i blöt. Så kom då dagen då vår eminente snickare skulle sätta upp de tjusiga plåtbaljorna som det varit ett sånt ståhej om.

Resultatet undrar ni? Tillåt mig asgarva säger jag! Shit! Korrugerad SVART plåt. Det är inte bara asfult. Det håller inte ens tätt. Vi orkar inte bråka mer om just detta. Vi kan aldrig få rätt eftersom det inte är specificerat exakt hur det ska se ut. Vi gör om istället, det kommer att bli fint.

Detta är en av de saker som gör att vi aldrig någonsin kan rekommendera vår snickare vidare till någon. Fy fanken säger jag. Usch, nu hetsade jag visst upp mig igen. Inte bra för lilla hjärtat. Skitsnickare :o((((((

7 kommentarer:

Charlotta sa...

Nä fy vad trist! Det där med yrkesstolthet verkar ju bara inte finnas hos vissa i branchen... Fattar inte hur man kan tänka så kortsiktigt. Ryktet sprider ju sig snabbt.

Nu i veckan skall vi få fixat den sista punkten från vår besiktning i december. Sedan börjar kampen om att få allt annat felaktigt fixat. Det gäller att djupandas och tänka på blodtrycket när tänker på detta... Usch usch usch!

Kram

//Charlotta

Karlsebakken 37 sa...

Uhh, era stackare. Vet precis hur du känner det - i helgen skickade jag blodtrycket i taket när jag för första gången på länge återberättade vår härliga kökshistoria om Kvik i Tønsberg. Har fortfarande lite hjärtklappning efter det - herregud vad jag hissade upp mig! Men kan man bli något annat än GALEN när det kommer på tal!? En del människor borde inte få lov att ha med andra människor att göra...

Hoppas allt är bra annars, massor av kramar till min favvis-Pellis från Tjocksmocken! :)

Cornelias Cottage sa...

I'm back! Måste läsa ikapp mig nu =)

Maria sa...

Hallå! Men BLÄÄH så trist...som om det inte räcker med alla grejjor som ska göras ändå?? Ibland måste man ändå fixa själv för att allt ska bli som man vill. Jag lider med er som stött på usla snickare och storskrävlare.
Själv måste jag skryta och säga att jag sitter inne med världens bästa och mest noggranna snickare. Han är helt SUVERÄN!! Man ritar och förklarar och han fixar om han så får tillverka delar som inte ens existerar.
Mina damer och herrar - Pappagull!! Får nästan ta och fundera på att hyra ut honom. :)
Hoppas verkligen att ni får till det för tak är ju liksom till för att hålla tätt, i alla fall i min värld. ;)

Kram kram

Helena sa...

Hej! Hittade hit av en slump! Vilken mysig blogg du har! Ska kika vidare lite här nu! Ha en fin dag! Kram Helena

Anonym sa...

Gud va tråkigt att de inte kunde göra det rätt från början. Det är ju så trist att behöva ordna och fixa till i efterhand - Då vill man ju göra allt annat som också måste ordnas för att få det hus man drömt om. Stå på dig Petronella - Å det är ju en himla tur att du har en händig karl där hemma som kan greja till det.

Lycka till med allt - glöm inte bort hur fint huset verkligen är.
/Din vän i etern.

Helena sa...

Hej där Petronella!

Vad tråkigt det är för er när det bara är strul hela tiden.
Hoppas att ni får ordning på allt snart.Klart att man ska kunna ha grejer på en altan om det finns tak.
Hoppas att ni kan få en bra snickare som gör ett bra jobb.
Håller tummarna för er:)

Vad fin lampan från ikea blev på er vägg.Passar kanonbra där.

Kul också att ni lyckades sälja er
köksrondell.
Bra med bloggen där:)

Vad bra det blev i hallen ,det är ju verkligen ett ställe som det kan bli fort rörigt med alla tonårsskor,jackor och väskor.

Må så gott!

Kramisar
Helena