söndag 21 juni 2009

En slank vi hit o en slank vi dit!


Jaaa...vad ska man säga, någon slamfärg gick inte minsann.
Iaf inte Gysinges för det skulle i princip vara som att hälla vatten på en gås och tro att det ska fästa; för liten mängd linolja i. Svårt att späda oxå. Däremot så trodde de att det inte skulle vara några problem alls med linoljefärg. Så nu blir det till att provmåla. Har tvättat ett område ute vid altanen som ska grundstrykas imorgon. Om inte det funkar så vet jag inte hur vi gör. Men enligt tjejen på Gysinge så funkar det att stryka allt som är fetare än underlaget sas, för att färgen ska kunna tränga in i träet. Det låter ju väldigt logiskt iaf.
Jag måste säga att detta med färg till fasaden har varit det svåraste. Man känner sig som ett pucko eftersom alla säger så olika. Varje gång så låter det så logiskt men sen kommer någon annan och säger något annat och då tycker man det låter finfint. Jaja, nu provar vi iaf så får vi se. Det känns bra. Kommer att ta väsentligt mycket längre tid än med slamfärg men det får vi ta.
Håll tummarna för ett lyckat resultat är ni snälla :o)

Kan tyckas att vi inte fick med oss så mycket som vi trott men resan var definitivt inte förgäves!

Titta tex vilket gulligt litet halt o lytt skåp jag fyndade på Loppisen vid vandrarhemmet. Det var första gången vi var där. Två våningar i ett "hyreshus" fullt med fina saker. Ordningsamt, rent och lätt att hitta. Rekommenderas verkligen om ni har vägarna förbi. Följ bara skyltarna till vandrarhemmet så hittar ni.

Kommer bli så fint med ny färg och lite lagning. Ni ser potentialen va?
Jag har ju så lite annat att måla menar jag ;o)


Isolatorer inköpta med, kunde inte låta bli att montera dem direkt. Ska även använda några av dem som stopp till hissgardinerna men det krävs lite mer mäta så det får vänta till imorgon. De är så superbra till allt möjligt de där.


Sen fikade vi på café Nyfiken. Där hade vi denna fina utsikt.


Vi hittade även himla fina tekoppar och linnehanddukar på Hantverksbutiken men när jag skulle fota dem var batteriet slut i kameran så de får ni se en annan gång.


Kram o gonatt// P.2 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Det är ju inte lätt i djungeln av alla färger att välja rätt. Kan ju ingenting om sådant så det är ju tur att det finns de som kan hjälpa en. Vilket gulligt skåp ni hittade.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Ika sa...

Vårt lilla hus har varit Falurött i alla tider och vårt garage fick samma färg för två år sedan när vi byggde det. Nu så vill vi bygga om huset och har färför bytt färg/panel på garaget till att börja med. Så kan det gå!!