måndag 22 juni 2009

Kom på en sak...Att jag lovade att visa resultatet av bokhylle-makeovern. Förlåt, glömde det men nu kommer lite bilder. Har inte ordnat klart med böckerna riktigt ännu eftersom de lådor jag packade upp innehöll mest barn och ungdomsböcker hehe.

Det var alltså två väldigt slitna Billybokhyllor (ca 20år gamla eller nåt) som vi gjorde iordning med lite färg, tapetklister och överbliven tapet. Amanda gjorde en till sitt rum som ni kan se här och jag gjorde denna till allrummet uppe. Inte perfekta alls men helt klart en förbättring. Vi slipper slänga (vilket jag avskyr) så får de hänga med ett tag till.

Återbruket, det rätta stuket! eller hur ? hahaha....

För att få färgen att fästa på tidigare lackade möbler; rugga upp ytan med sandpapper och grunda med häftgrund innan målning så går det bra. Bort med bakstycket på hyllan och tapetsera, spika fast igen. Klart! Ja, ta bort bakstycket innan målning alltså.

Kram P.


Ps. En hälsning till bror med familj som idag får/fått sin husleverans. Jippieeeeee!!!

3 kommentarer:

Lina sa...

Nu står vårt hus där :D hihi, jag blev helt lyriskt när jag såg det från vägen. Mitt hem! Ja kom förbi och kolla! Hoppas det gick bra med färgen :)

Ullis/Leva på landet sa...

Visst är det bra när man kan förnya saker och slipper köpa nytt. Blev jättefin.

Kram Ullis

Karlsebakken 37 sa...

Åh så fint det blev!! Den där tapeten är ju bara så läcker och det blev ju så coolt att sätta bokhyllan så att det mönstermatchar perfekt. Inspirationsmappen nästa! ;)

Kram Caro