söndag 21 juni 2009

Har fuskat lite i veckan med att bygga in plåttaket på altanen....här kommer lite bilder.

Plåttaket på altanen är jättebra, men inte så snyggt så vi bestämde oss för att bygga in det. Sagt och gjort - så åkte jag till Byggmax för ett par helger sedan och köpte reglar och pärlspontpanel. Som vanligt när man ska göra något så måste jag fundera och fråga andra så att det blir bra. Jag varken kunde eller ville borra i själva plåttaket för att fästa reglarna till panelen, så de måste kunna bära sig själva och panelen, vilket var lite pyssligt innan jag kom på hur jag skulle göra. Nu är det i alla fall så stadigt som behöver vara och natuligtvis i våg.
Igår hade jag kommit så långt att jag kunde börja spika panel. Köpte en dyckertpistol förra helgen på Clas Ohlsson, som fungerar jättebra. Köpte ett nytt batteridrivet måttband och en ny sticksåg också. Verktyg får man aldrig för mycket av!! :-O.
Jag vill inte skarva så det går åt lite mer panel, men det tycker jag det är värt. Det tar lite tid också tror att den första panelbiten tog mig en och en halvtimma att sätta dit. Den skulle sågas ur - för stolpar på tre ställen. Sedan oljar jag in den sida som ska vara mot plåttaket ifall det skulle komma lite kondensvatten. Det går sakta, men jag är hittills till nöjd med det jag gjort. Det är skitkul - även om det känns i armarna idag.
Idag blir det vila för vi åker till Gysinge om en stund. Ska bara väcka törnrosa och skyffla i henne lite frukost.

/Det var Örjan som skrev


2 kommentarer:

liw sa...

ser ju redan mycket bättre ut :)

Viveka på Humlebacken sa...

Oj, vad snyggt det blir! Förstår att ni vill bygga in taket, det är ju en jätteskillnad
det var V som skrev:)