lördag 20 juni 2009

Gysinge I löööve ya!Målning av huset står som sagt på agendan inom kort. Vi har inga problem att veta vad vi ska göra på vår semester.


Djungeln av fasadfärg är snårig och det är lätt att hamna på villovägar. Det finns väldigt mycket olika tyckanden hit och dit. Den ena säger si och den andra säger så. Där står så vi noviser i mitten och fattar nada. Allra först sa vi att vi ville måla med slamfärg. Detta skulle enligt vår hustillverkare fungera med den grundfärg som huset var målat i. Att få huset helt naket utan någon färg alls var ett tillval som skulle kosta ganska mycket extra.


För mig var det helt omöjligt att tänka mig huset målat med någon typ av plastfärg men jag visste för lite för att ha de rätta och riktiga argumenten. Någonstans på vägen kom vi in på linoljefärg. Efter att ha bestämt kulörer och tagit reda på hur många strykningar samt vad det skulle behövas för rengöring av fasaden blev det en kalldusch att få höra att det inte skulle fungera. Huset är grundat med linoljefärg MEN den är utspädd med 10% kinesisk träolja.Vissa bl. a hustillverkaren säger kör bara, det funkar. Medan andra säger att det inte är godkänt och att om det visar sig att det inte funkar så gäller inga garantier. Det vill vi ju inte riskera!


Någonstans här så började vi vackla lite och den lokala färgbutiken puschade mest för sin plastfärg. Den är bäst, man behöver inte tvätta lika ofta för ytan är blank osv...


Här är det lätt att man viker sig som novis av pur utmattning eller iaf okunskap. Men hur det nu var så sa vi att vi skulle tänka på saken över helgen. Nu har vi tänkt och pratat och ja..nu är vi tillbaka där vi började: Slamfärg!


Så imorgon bär det av till Gysinge! Tjoho, då får jag tillfälle att köpa på mig lite isolatorer, linoljetvål och annat Gysingeplock. Ni som följt oss vet att vi vill ha deras fina gjutjärnsventiler också men vi kanske får vänta lite med det. Men så sant som jag heter P så ska de fula plastventilerna förpassas till tippen såsmåningom.


Kram P.

Alla bilder lånade från http://gysinge.nu

1 kommentar:

Lösvirkesbyggarna sa...

Gjutjärnsventiler drömmer jag också om att få ha en gång, men vi skulle behöva fjorton stycken och det finns lite annat som går före just nu. Men om tjugo år, när vi ska måla om huset igen så kanske... :)
Kram Anna