måndag 15 juni 2009

Jahapp, då var man studentmorsa. Ujujuj!


Min morfar sa alltid att det är genom barnen och barnbarnen man förstår hur länge man själv levat! Det stämmer så bra.

Nu har jag en dotter som tagit studenten. Oush!

Missförstå mig inte nu: jag har inga problem med att bli äldre utan tycker det är en ynnest att få leva med livets alla faser. Men att min förstfödda nu är så stor så hon tagit studenten är en svindlande tanke.


Hon var så fin i sin studentklänning min lilla skrutta. Här håller hon i sin studentskylt som fått smeknamnet monsterskylten, haha.


Du är bäst Paulina!


Paulina har gått på Säbyholms natrurbruksgymnasium. Det ligger rätt långt hemifrån så hon har bott på internat i veckorna och pendlat hem på helgerna. Därför blev studentfirandet lite uppdelat. I fredags så var det utspring med tillhörande känslostormar. Solen sken och de var så fina alla. Efteråt fikade ett helt gäng med familj och vänner vår medhavda picknick i huset där Paulina bott tillsammans med andra elever. Vädret har ju varit lite ostadigt den sista tiden ;o) Jättemysigt var det. Efter det skulle studenterna in till Stockholm för flak-åkning. Vi var inte med på det men fick rapport om att det varit ösregn "men helt klart värt det; askul mamma!!!!" Senare ändå på kvällen så var de ute och svirade hela gänget.Så i söndags var det dags för studentfirande hemma då. Vi hade festen hos Paulinas pappa Magnus., som har en jättefin pensionärskuvös ;o) man kan sitta i om vädret inte är anpassat för matintag utomhus. Mycket trevligt firande och en mycket nöjd student var resultatet.Nästa år är det dags för nästa student :o)Nu jobbar jag bara fem nätter till sen är det semester och husmålning på agendan. Om nu vädermakterna vill!

Kram P.

2 kommentarer:

Helena sa...

Vad fin Paulina var på sin stora dag.Häftig monsterskylt:)
Tråkigt att det regnade bara.
Här höll dig sig ganska bra både när studenterna kom ut och när det var dags för bal.
Inte så kul att få regn på sig när man gjort sig så fin.Men men sådär är det ju .Inget man göra något åt.

Förstår vad du menar med att det
känns konstigt att vara mamma till någon som tar studenten.Man känner sig ju inte speciellt "gammal".
Själv har jag en som tar studenten nästa år,känns helt otroligt vad tiden gått fort.Det blir min första student.Året efter det kommer näste.Så jag får också 2 studentfirande på raken.

Kanske får prova att göra din goda smörgåstårta en dag.Vem vet kanske när sonen tar studenten.Bara det att han är inte så förtjust i smörgåstårta.:(Kram på dig.
/Helena

Charlotta sa...

Grattis och hurra för den nybakade studenten Paulina!!!! Vad fin hon var i sin vita klänning! Jag får nästan lite panik eftersom åren går så fort. Min lilla Paulina börjar högstadiet till hösten. Fattar ingenting...

Tack för recept på smarrig smörgåstårta. Det skall jag lägga på minnet. Och du fick ju verkligen till den där närbilden till slut ;-)

Ha det så bra nu på nattpasset!

Kram //Charlotta.