torsdag 5 februari 2009

Okey då :o)

Får ju ett pling från datorn när jag får ett meddelande på hotmailen. Kunde ju inte låta bli och kolla vem som skrivit nåt, så okey då Viveka, lite bilder kommer här ;o) Varning dock för lite oskarpa bilder. Jag och kameran var inte riktigt överens.


Först en bild på utsidan, ställningen är borta och balkongen är klar.....och vi har burit dit våra utemöbler...och virat in dem i en assnygg klarblå pressening, hehe....

Sen kommer lite bilder från sovrummet då som vi flyttade in i igår!


Skåpet som förut stod i hallen flyttade vi upp hit. Anledningen var att alla i familjen slogs om att hänga jackorna på de ynka två knoppar som satt på utsidan. Ingen ville använda insidan av skåpet. Det är bara att inse, vi är ingen "fintskåpihallen-familj". Nej det får bli hyllor och massor av krokar så småningom ;o)


Tornet är inte klart som synes. Jag skulle vilja ha en mysig sittplats här där man kan sitta och läsa med vinden vinande kring fönstrena, inlindad i en pläd, fotpall o hela köret. Det kommer hoppas jag :o)

Lamporna passade som handen i brallan. Väggarna blev så himla fina med. Ett tag var vi lite tveksamma men nu när det är (nästan) klart så blev vi helnöjda! Vi får se om det blir någon sänggavel alá Malvis sedan.


Annan bild på säng och vägg ;o)



Lite närbild på gysinge-spikarna som Ö spikat dit ;o)




Hängare till nattlinnet måste man ju ha!




Min Bp Lundinskan utmanade mej häromnatten. Jag ska visa inredningsfavoriter tror jag om jag fattat det hela rätt. Så nu följer lite detaljer som jag älskar av en eller annan anledning. Tror de flesta fått denna utmaning men de som inte fått den kan känna sig ganska körda om de nu inte på sturtelutten visar lite bilder från hemmet ;o)


Den här byrån kommer från min morfar och jag älskar den. Den har stått hos mamma men jag fladdrade lite med ögena så fick jag den. Tack snälla mamsen! Jag gillar färgen och vill helst av allt inte måla om den. Så då passar den inte in i hallen utan hamnade här i vårt sovrum.


Den här lampan köpte jag till köket och det blev en fullträff. Passar in helbra och dessutom ser den lite 50-talsaktig ut vilket jag gillar skarpt!


Golvet i tvättstugan. Tjoho!



Halltapeten....mums! Här syns ett av fönstrena vilket oxå är en favorit!

Jag säger bara det.

Ni som funderar över om ni ska kosta på fasta genomgående spröjs och sidohängda fönster men är tveksamma för kostnadens skull. Det ÄR värt det. Givetvis passar det inte in i alla hus ;o)

Men i vårt hus passar det såå bra. Jag riktigt får rys när jag tänker på säljarens övertalningskampanj! Vilken attans röta att vi inte gav med oss....phu....



Vår fina spegel som Ö fått av sin bror någongång för längesen. Jättefin! En annan favorit syns i spegelbilden. Lampan från det stora varuhuset. Tre i rad sitter i vardagsrummet. Blev skitbra!



Mitt diskställ som kom med posten igår från Vackra hem. Åhhhhh......
Och bakom/under det två andra favoriter. Kaklet ovan diskbänken och diskbänken, fast diskbänken kom inte med på bilden ;o)


Dessa kommer från min gammelfarmor från början. Nu vågade jag äntligen ställa upp dem där de ska stå. Elisen skulle ju dit och koppla o ha sej så de har väntat på bänken!

Detta lilla skåp kommer också från min morfar. Älskar denna färg med och som tur var så passar den in som en smäck med de creméfärgade skåp-snickerierna.
Jag fick för mej att jag ville ha dessa lampor i vår hall efter att ha sett dem hos Leena i Tostebergas blogg. Tack för tipset gumman! Det är en utelampa egentligen. Bilden blev inte bra alls men de passar superbra till det gamla fönstret som sitter i hallen. På kvällarna kan man dimra ljuset så det blir myspys-ljus i hela hallen. Asmysigt!



Dessa skyltar är ju bra så man vet var man ska :o) Fick dem av mamma, nu saknas bara en till tvättstugan.





Jag tog fler badrums-bilder för badrummet är verkligen ett lyft för oss som tidigar huserat i ett väldigt liiiitet ett, men de försvann på vägen någonstans. Så det får bli dessa två så länge. Duschen är super. Älskar att kunna stå under den.....länge....eller så länge som övriga dusch-kandidater i familjen tillåter. Varmvatten vill man ju gärna ha ;O)

Och denna som jag visat tidigare. Egentligen skulle detta lilla takutrymme byggas bort så det blev snevägg hela vägen ut sas. Men jag ville så gärna ha en ljuskrona ovanför badkaret. Det blev en bra lösning tycker jag.



Jahapp, lite att titta på! Fler bilder kommer när kaoset inte längre har greppet om huset :o)


Kram P.



7 kommentarer:

Erika sa...

Ooooo spännande att äntligen få se lite bilder inifrån, vi är lite ute efter samma stil när det gäller taken och fönstren. Dina fönster var skit snygga!

Anonym sa...

Men oj, oj, oj vad många underbara bilder du bjuder på idag!!! Det är så mycket fint, lampor, golv, fönster, burkar mm mm... Allt är verkligen så tjusigt!

Det måste kännas helt underbart för dig att äntligen börja komma iordning. Bara att få internet att fungera efter en flytt är ju en riktig halleluja-moment....

Lova att visa mer ögongodis snart!

Kram //Charlotta.

gamlamejeriet sa...

Verkligen jättekul att se alla fina bilder. Det verkar finnas hur mycket som helst hos er. Måste bara fråga om ert skåp som nu står i sovrummet. Var hittade ni det?

Och beträffande fönstren, så tycker jag att säljaren kunde ta en titt i ert hus och sedan se om han kan fortsätta att propagera för sina lösa spröjsar.

Sedan en tredje sak, jag gjorde för länge sedan ett inlägg där jag gratulerade till er bredbandsuppkoppling. Förstod inte att du var någon annanstans och bloggade. Kan inte riktigt förstå hur det kan ta tills nu. Så skönt för er att det äntligen fungerar.

Ha en skön helg

Vimsingen sa...

Wow,blir lite avis på ert torn. min man börjar bli helt galen på mig då jag hela tiden säger " och så skulle vi väl kunna ha trappan i ett torn". Det ser jättefint ut hemma hos er.
/Vimsingen

Maria sa...

Hej hopp,

på min mässa som jag deltagit i under veckan pågick det paralellt även en fastighetsmässa. Jag var ju givetvis tvungen att smita in där och kolla om det var något av intresse för en annan med tanke på alla nya intressen man fått senaste tiden;-)

Mässan i sig var pisstråkig. De visade typ soptunnor, plank och annat båring stuff. Telia hade en monter och jag var bara tvungen att stega dit...... jag hälsade från dig och alla andra som haft våldsamma problem och sade att de var *z#´#* och lite annat mojs;-)

Sedan undrade de om jag själv haft problem.....och då fick jag minsann lite röda kinder. Vi hade ju inga som helst problem och dessutom så behövde vi inte betala ett smack.....

Men sedan fann jag mig snabbt igen och berättade stolt att hade det faktiskt inte varit för min gubbe som beställde det hela 2 månader! innan vi flyttat in och såg till att själv vara på plats när de kom och installerade fibren och allt det andra, efter att ha ringt tusen samtal och väntat tusen timmar i deras telefonkö så hade vi faktiskt inte alls haft vårt nät inkopplat innan vi flyttat in!

Så tack Telia, men nej tack! Det var inte tack vare er det gick så fort för oss!

Men nu kom jag av mig... vad skulle jag skriva?

Jo, vad synd att du inte kan i helgen OCH vad fint det ser ut med allting! Vart har ni sussat hittills?

Vilken kul och bra ide att ha de där "utelamporna" inne i hallen! Så snyggt. Och jag är verkligen super avis på tvättstuge golvet, fy vad jag ångrar att jag fegade ut där:(

Hoppas Ö kryar på sig snart och att han inte smittar ner dig.

Kramisar // immism

Taklyftet sa...

Har visst inte riktigt hänt med att ni har bytt blogg.
Vad fint ni har fått det och vilka underbara saker du visar!
Ni får ha en underbar helg!
/Taklytet

PS Inser att jag måste lägga till eran nya adress i min lista.

Malin Winbladh sa...

Hade inte sett dessa, det ser helt underbart ut!
Hälsar
/Malin