måndag 4 maj 2009

Tillbaka!

Det var ett fint men jobbigt avsked.

Solen sken, prästen skulle farmor skrattat som attan åt tror jag och kantorn sjöng så det skallrade i rutorna. Kändes väldigt konstigt att vara i Karlskrona utan att hälsa på farmor en sista gång innan hemfärd till Stockholm. Eftersom hon ska ligga/spridas? i minneslunden så fanns det ingenstans att gå nu, nästa gång finns det iallafall en plats man kan besöka för att säga hejdå.

Där var hon väldigt bestämd farmorn. Om man inte ringde direkt man kom ner (helst lite innan) eller hälsade på innan man skulle hem så blev hon lite gramse.

Förutom avsked till farmor har vi njutit av det fina vädret, suttit och fikat på klipporna, promenerat till sjöboden och ätit massor av god mat.

Allt som allt en väldigt fin resa även om anledningen inte direkt var så rolig. Är fortfarande lite ledsen för att jag inte hann åka ner och träffa farmor innan hon somnade men tror hon hör mig ändå. Ni vet hur det är, man är glad ena stunden men så sköljer saknaden över en helt plötsligt utan förvarning. Knasigt det där med sorg.

Bloggandet har nästan legat helt nere hela helgen, har kikat liiite bara med ena ögat. Har en sisådär 300 nya inlägg att läsa på bloglovin. Sanslöst...har jag för många prenumerationer tro ;o)

Tack för era kommentarer, har fått några från nya bekanskaper vilket alltid är trevligt för då hittar man till bloggar man kanske inte skulle hittat annars. Sen blev jag så glad för jag hamnade i topp 10 på Vibyggerhus när jag lade till nya bloggen vilket betyder att några människor uppskattar det jag skriver. Alltid roligt med positiv feedback. Kommer förmodligen inte ligga där så länge men jag njuter så länge det varar :o)

Har ni sett förresten att de startat en ny sajt? http://www.heminredningsbloggar.se/. Har inte hunnit kolla så mycket men det verkar bra.

Snart har jag tenta på Smärtkursen, ska plugga järnet nu i veckan tänkte jag. Ska försöka hinna fota och visa Örjans senaste projekt här hemma, en slimmad tv-hylla till vardagsrummet. Jättefint blev det om jag får skryta lite...och det får jag ju :o) Ö skriver nu mycket sällan på bloggen men vänta bara när pumphuset ska panelas snart! Då tror jag att det blir lite Örjansnack igen.

Ha en finfin vecka alla!

Kram P.

5 kommentarer:

Helena sa...

Hej Petronella!

Vad skönt att det blev ett bra farväl.
Förstår att det känns konstigt att inte hälsa på farmor.Sorgen är så konstig precis som du säger.Men så är väl livet.Både glädje och sorg,skratt och gråt.

Grattis till placeringen på topplistan.Klart att ni kommer ligga kvar där länge.Er blogg är ju så himla bra.Du skriver på ett så härligt sätt och bjuder verkligen på dig själv.:)

Lycka till med pluggandet.

Ha det!
Kram Helena

Maria sa...

Hej vännen, kul att "se" dig igen. Här och även på vibygger.se. Klart du ska ligga på toplistan! Och det för att stanna:)

Roligt att Ö ska börja trixa med pumphuset igen. Ser fram emot hans comeback:) Spännande att få se vad för nåt han meckat till plattven.

Nu ska jag dra ner till Gotlandia igen. Vill inte åka denna gång, men väl där vet jag att det är kul.

Ha det och lycka till med studierna.

Kram Maria (cometio)

Kristina sa...

Skönt att begravningen gick bra, du vet vad jag menar:)

Jag var lite orolig för dig ett tag, nej, jag har ett gäng som jag tror kollar in ganska ofta(som jag här). Man vet att de finns fast man kanske inte kan skriva någor under varje inlägg.

But I love you, my Bloggis:)

Kram
Kristina

Maria sa...

Hallå där och välkommen tillbaka! Får även gratulera till topplistan men det är ju trevligt att fler upptäckt att det är heltrevligt att "hänga här". :)

Kram

Tinnar och torn sa...

Hejsan Helena!
Tack och bock, blir nästan lite generad. Jag ska ju plugga egentligen men jag tar alla chanser jag kan för att slippa. Hopplös är jag när det kommer till att plugga. Pust!! Ändå har jag ju valt det själv, kursen var verkligen superbra men jag vill så himla gärna slippa att tenta. Inte min kopp te alls. Oftast går det ju bra till slut men det där med att plugga...huga....eller det är väl inte själva pluggandet utan att komma igång liksom.Nu måsta jag sätta fart snart annars är det ju middag innan jag vet ordet av.

Kram på dej//Petronella