onsdag 27 maj 2009

Augusti säger du...hm

När vi började fundera på att bygga hus ville jag ha ett nyckelfärdigt. Dvs inte göra NÅGONTING själv. Har bott i renoveringsobjekt tillräckligt under mitt liv så jag tänkte att nu får det vara nog. Ska jag betala en jättehög med dollars för ett nytt hus så vill jag kunna flytta in med mina pinaler bara. SÅ!

Ack fan va jag bedragit mig. Allt eftersom byggplanerna framskrider så inser vi att man kanske behöver dra åt svångremmen lite här och lite där. Fler och fler saker hamnar på egen lott sas. Som exempel kan vi ta detta, detta eller för all del detta. Nu har Ö stått för en stor del av dessa jobb iofs. Tack darling!

Men en sak trodde jag ändå inte vi skulle behöva oroa oss för och det var de delar som vi lagt ut på andra. Att åtgärder vi själva ska stå för som tex dessa inte blir gjorda annat än när vi orkar, har råd och kan. Det fattar jag ju men det andra som vi betalat alla dessa dollars för?!

Vadan denna fundering nu då?

Jo idag så hade vi fint besök. En A-hus representant och en ny snickare. Jättebra, absolut. Håller tummarna för att det blir bra. Det som slår mig är tidsperspektivet. Den nya snickaren kan komma i augusti. Det är alltså nästan ETT ÅR efter det att huset levererades. Vår "ordinarie" snickare har vi inte hört röken av men han ska väl komma o fixa de sista (många) åtgärdspunkterna. När detta blir av vete fåglarne.

Så summa summarum så får vi ju hoppas att allt hinner bli klart innan det är dags för renovering ;o)
Kram P.

4 kommentarer:

Malin sa...

Är det inte just renoveringsträsket man hoppas slippa, åtminstone ett tag, då man bygger nytt!
Hälsar
/Malin
som snart har två hus att renovera i...

@nemonen sa...

Det är arbete med nytt hus också förstår jag. Vilket jobb ni har lagt ner. Men så blir det fint också. Riktigt vackert.

Huset på Marbogården sa...

Råkade hamna här och vilket otroligt fint hus ni har:)

Liw sa...

Oj, vad jag känner igen det där! Vi fick också nya byggledare, snickare och hela baletten! Känns som om dem vill trötta ut en ;)
Hoppas det löser sig snart... kram