lördag 11 juli 2009

En sida helt klar :o)

Första målarveckan var det väldigt bra målarväder. Så vi fick upp ställningen, tvättade hela huset och påbörjade ena gaveln samt entréverandan på huset. Nu vecka två har vädret varit lite mer nyckfullt. En gavelsida har vi ändå lyckats få helt klar. Putsat fönstrena och hela baletten :o). Ö och jag plockade sedan ned ställningen och satte upp den på framsidan av huset. Det var inte helt lätt kan jag säga. Ställningen är en sk Haki-ställning så det är ju inte svårt att sätta ihop den egentligen. Men vi skulle bygga upp en del ovanför entrén PÅ plåttaket...som lutar...Men det blev bra till slut. Nu idag blir vi nog färdiga med första strykningen av framsidan. Det känns skönt. Här kommer lite bilder på den färdiga sidan. De är tagna en regntung dag så fasaden ser nästan lite gråaktig ut.



Det som saknas här är listen som sitter mellan takfot och panel sas, det kallas säkert för något fint som jag inte vet. Detta ska snickaren sätta upp i augusti.
En annan sak som vår förre snickare "glömt" att sätta upp var mittendelen på utsmyckningen. Den har nu Ö sågat till och satt upp. Jag var skitnervös ska jag säga. Det är HÖGT som fanken.



Att välja färgsättning till fasaden har varit både enkelt och svårt. Enkelt på det sättet att jag hela tiden haft en bild i mitt huvud av hur det ska se ut. Svårt för att jag haft lite svårt att sätta ord på hur jag har tänkt. Känslan jag är ute efter vill jag beskriva som sommarlov, hemgjord saft, humlesurr och rosendoft. Skitflummigt, jag vet. Värsta Ernst-stuket.... ;o)

Enkelt och avskalat är grejen. Vi hade kunnat dela upp fasaden med annan färg på midjebrädor och dylikt men vi ville inte det. Husets utformning med tornet, tinnarna och panelen ger fasaden det liv som behövs. En vit fasad speglar också de omgivande färgerna på ett så fint sätt.

Än så länge är jag jättenöjd. Det blir precis som jag tänkt.

Nä hörrni. Nu ska jag ut och måla lite igen. Bäst att passa på medan det går :o)

Kram på er alla goa därute //P.

Ps. Vet ni vad som kom på posten igår då?? Vår vindflöjel som vi beställde i oktober-november någongång....snabba Sture och hans polare har äntligen fått tummen ur mjehehe......

13 kommentarer:

Sofia sa...

Vad fint det blir då =)

Jag tror förresten att det går att kommentera min blogg nu.

Tack för igår oxå och vill bara säga att er soffa är helt okej att slagga i en hel natt =)

// Fia

Klipphöjden3 sa...

SÅÅÅÅ fint! Är det en variant av "grågrön" på fönster fodren? Precis som jag vill mitt hus målat. Var och köpte provburkar idag, spännande att se hur set blir!

Skulle bli jätteglad om jag fick reda på vilken färg och nyans ni använt.

Här är min mail-adress:
www.klipphojden@hotmail.com

Än en gång, JÄTTEFINT!

Kram Veronica

ANETTESHUS.COM sa...

Åååå, så fint det blir, P!! Kjempe-vakkert!! Flott farge!

Ha en fortsatt underbar sommar!! Håper dere får godt malevær;)

Klem Anette:)

Helena sa...

Vad fint det ser ut.Och vilken beskrivning av hur du ville att det skulle se ut.
Tycker att ni varit jätteduktiga.
Det gör så mycket när huset blir färdig målat.
Vi håller just nu på med markstenen.Ett rätt tungt jobb eftersom vi ska ha så mycket marksten.335 kvm + mur (bara 47 ton).Snyggt blir det ,när det nu blir färdigt vill säga.

Kram på dig goa Petronella!
//Helena

Viveka på Humlebacken sa...

Mycket snyggt! Jag förstår precis hur du ville ha känslan... jag brukar säga lite Madicken och lite strandhotell..
Kul att vindflöjeln kom, vi pratade om vår med ett par som frågade om den, och då tänkte jag på dig, att ud inte fått din ännu..:) Ska bli kul att se den på plats!

Malin Winbladh sa...

Iland känns det som om man fixar mer med ställning och stegar än själva målandet ... nu har vi lagt ner för i dag!
/M

Erika sa...

Jätte fina färger! Se nu till att hålla er på benen när ni är på ställningen så att det inte blir en semester med brutna ben!

Proforma - Irene sa...

Sååå snyggt det blir! Duktigt jobbat!
Kul med "snabba" leverenser :) Jaja... bättre sent än aldrig!
Fortsatt trevlig helg!
Kram

Vimsingen sa...

Bra jobbat! Färgen ser jättebra ut.
/Vimsingen

Tinnar och torn sa...

Hejsan Helena!

Jag vill se hur det bliiiiiir juh. Måla i alla ära men marksten, det måste vara jätteslitigt. Hoppas verkligen vi får se bilder sen. Vi har inte ens vågat tänka på tomten ännu ;o) Jag blir nöjd om vi hinner klart med målning och "inreda" altanen. Man fattar inte vilken tid allt tar. Sen vill vi inte slita ihjäl oss heller, vi har ju trots allt semester, hehe.. Får njuta av sommaren nu när den är här. Jaja, trädgård får komma nästa år. Vi har ju tur att vår "trägård" är sk ängsmark så det är ganska fint ändå.

Gör ni allt markjobb själva? Har någon ritat åt er eller har ni planerat själva? Det kostar ju en del att få någon att rita åt en...men det kanske det är värt?

Japp...vad sa jag nu...vi skulle inte tänka längre än målningen va...haha....omöjlig är man..

Kram på dej Helena//Petronella

Karlsebakken 37 sa...

Men åhh vad fint det blir Pellan!!! Det där var verkligen ett bra val av färger!! Ser fram emot mer bilder när ni kommer ännu längre. Här har vädrets nycker också satt lite p för arbetet men idag skiner solen så nu är det full fart där ute! Idag är det takläggning som gäller, målandet är planerat till tisdag och fredag. Det är nämligen de enda dagarna nästa vecka som det inte ska regna... Eller som Lars och jag konstaterade vid frukosten imorse - man hänger mer på vädersajterna och kollar vädret när man håller på att bygga och måla än när det är "vanlig" semester...! :)

Fortsatt lycka till med målandet, hörs snart igen!

Stor kram Caro

Helena sa...

Hej Petronella!

Vi gör allt själva med markarbetet.
Jag bestämmer hur det ska se ut och så gör min underbare make som jag vill..hihi.Han är verkligen underbar.Jag brukar komma med små ritningar och sedan ritar Christer ut det på Cad ritningar.Han är ju konstruktör du vet.
Jag kan mejla dig bilder någon gång
om du är nyfiken.Ska mejla till Lundinskan också.Tänkte vänta tills det är lite mer färdigt bara.
Ha det gött!!
Kramisar Helena

Desirée sa...

Förstår att du är nöjd - jättefint =)
Kattungen, så här var det. I skogen där några gamlingar bor hittade jag en kull kattungar i husgrunden. Gamlingarna bryr sig inte om katterna och de är förvildade. Jägaren Allan ska skjuta dem. Kattungarna alltså. MEN då räddade jag en kattunge i alla fall, den på bilden. Jag och vovven hade perfekt teamarbete!

Kram och hoppas ni har fint målarväder!