fredag 3 april 2009

Så var det avklarat.


Veterinärbesöket gick bra, så det finns hopp om livet för liten Prickis :o) Solen öser ner sina strålar här nu så snart ska jag åka in till Norrtälje för att handla en present till mamma som fyller år imorgon. Helgen bjuder på jobb, likaså nästa helg och helgen efter det. "Någon" har planerat jäkla dåligt, hehehe.... det är inget synd om mig, jag är ju ledig i veckorna i stället. Men familjen är väl inte toppenglad direkt.


Igår hade vi som sagt efterbesiktning samt tilläggsbesiktning. Tio gubbar och så jag. Förstod det på de som var med och som vet hur byggbranschen fungerar att detta med efterbesiktning och sådant är ytterst ovanligt. Vår husförsäljare hade aldrig varit med om det och han går i pension nu....


Vi är väl ovanligt "ståpåiga" av oss eller så orkar folk inte hålla på och bråka. Jag tycker det är helt självklart att man ska få den produkt man blivit erbjuden och betalat för. Så är tydligen inte fallet inom byggbranschen.

Jag köper att de inte kan hålla på att pilla med saker hur lång tid som helst, de har kort om tid jadajadajada osv. Men SÄLJ för bövelen inte tex allmogepaket med profil-lister och annat om det inte finns tid att sätta upp det på ett vettigt (läs riktigt) sätt.


Vi får se hur det blir med allt till slut.


Soffan har kommit och den är sååå fin. Vi är himla nöjda med den. Det var många turer fram och tillbaka innan den hamnade hemma hos oss i och med allt detta med levande-plockade fåglar. Jag har varit i kontakt med diverse folk via mejl, Örjan har ringt diverse folk. Det var svårt att riktigt få något grepp om det hela. Väldigt förvirrat. Vi bestämde oss för att vi inte skulle köpa den vi bestämt. Det var bara att börja om från början :o( och vi hade letat länge.


Men så ändrade vi oss. Anledningen till detta var att vi från EM-möbler fick försäkran om från flera håll att de gör allt de kan för att stoppa detta. De kunde nästan till 100% säga att det INTE fanns dun från levande fåglar i vår soffa. Så vi valde att tro dem. Litet sting av oro får jag när jag skriver detta för tänk om de ljugit oss rätt upp i ansiktet..... gaaaah.... Nej, skärpning nu ....Jag/vi har gjort allt vi kunnat förutom att köpa en soffa vi inte ville ha då......Ska fota lite sen och visa.


Svärisarna var ju här vilket var supernajs som sagt. Det är bra med blogg :o) De hade sett här att jag/vi ville ha något i hallen. Så nu har vi möjlighet att köpa både fågelbur och belysning, Jihoooo.....tackotack...ni är alldeles för snälla...


Fast fågelbur får vi se om det blir, mannen har lagt in sitt veto....han vill ha ett flygplan istället hahaha....

Vi var och tittade på belysning till fönstret och det lutar mest åt denna, den tycker vi är fin!

Bild lånad från http://www.isabelproducts.se/

Nä som sagt Norrtälje here I come!!

Trevlig helg alla :o)

Kram P.

8 kommentarer:

Helena sa...

Hej Petronella!

Vad skönt att det gick bra med lilla katten.Skönt också att besiktningen var okej.Klart att man ska få det hus man beställt och betalt för.Hoppas att ni nu kan börja njuta av ert fina hus.

Tråkigt att du jobbar flera helger i rad.

Visst är dom fina lamporna från Isabel.Tror den kommer bli jättefin
hemma hos er.

Ha nu en härlig helg.

Kramar Helena

Familjen Eriksson sa...

Åh, de där glastavlelamporna är sååå fina. Har spanat på ett par i lampaffären många gånger men inte riktigt kunna bestämma mig om det skulle passa.

Hoppas att de fixar till allt nu de där snickarna. Det är verkligen inte OK att sälja saker man inte kan sätta upp på ett snyggt sätt.

Fredagskram!!!

Viveka på Humlebacken sa...

Jag tycker att det är kanon att du står på dig, man måste vara tuff! Klart att man ska ha det man har betalt för!! Absolut!
kram

Charlotta sa...

Så härligt med lite "Pella-svammel" så här på fredagskvällen. Hörde att du tagit hand om ännu en stackars kisse. Blir varm i mitt hjärta när jag läser detta. Men jag fattar inte hur alla dina katter står ut med varandra.. Mina två försöker att undvika varandra.

Jag har också kikat på Isabel-lamporna och funderar på att skaffa en. Men jag vill ha en segelbåt.

Ha det nu så bra på jobbet!

Kram å skål!

//Charlotta.

Malin sa...

Var ligger huset? Jag har på ngt sätt fått för mig att det är i Mariefred! Bor ni nära "oss"?
Hälsar
/Malin

Bejjan sa...

Hej Pellan!
Ge mamsen en kram från mig 'Berit'
(en jobbarkompis).
Ha en bra helg.

Tinnar och torn sa...

Hejsan Helena! Det känns lugnare nu när besiktningen är över även om det är långt ifrån klart med allt, vem ska göra vad osv. Ha en trevlig helg du med :o)


Hej Berit!

Ska hälsa mamma :o)

Kram P.

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Åh, vad jag gillar er inställning, både vad gäller huset och soffan. Kram, kram från Tosteberga!

Idag stod jag och pratade med en av grannarna som var ute och gick med sina två, små hundar när Fläckis rundar hörnet och anfaller hundarna som den värsta gerillakrigare. Helt galen. Och hon gav sig inte förrän jag sopade en basketboll i skallen på henne.

Har ni också honkatter som vaktar? Ni vill möjligtvis inte ha en till? En spräcklig, söt, ljuv, gullig, tjock...mördarmaskin?:-)

Ha en härlig lördag och jag håller tummarna för Prickis.