onsdag 15 april 2009

Kanske en luftballong?

Tack ska ni ha som bryr er om. Skönt att få skriva av sig ibland. Farmor somnade in tidigt igår morse. Nu skuttar hon med all säkerhet runt där uppe och retar gallfeber på änglarna. Om de har tur får de kanske smaka på hennes kroppkakor de också.
Jag saknar henne.Nu till en helt annan väldigt mycket ytligare sak. Jag (vi) har fortfarande inte helt bestämt vad som ska få hänga i halltaket. Är inne på en stor trollhasselgren igen eller någon annan sort t ex ek. Det är lättare att få tag på ;o) . Skulle vilja ha den monterad med någon slags talja och block-upphängning, då kan man byta dekoration i den vid behov. Om man nu vill ha någon dekoration i den.
Så fick jag en lite knasig idé när jag var in på Par Courrier. Kanske en luftballong eller tre i en vitmålad ekgren?? Vore inte det lite häftigt kanske? Eller blir det för mycket? Äsch, vi får väl prova med grenen först. Blir lättare att föreställa sig då.
Alla bilder lånade från http://www.parcourrier.se/

Nu står det iofs att man ska dekorera barnrummet med dem, men jag är ju lite barnslig så det kanske funkar. Jag tycker de är väldigt fina.

Kram P.

13 kommentarer:

Maria sa...

Godmorgon lilla hjärtat.

Kram på dig och jag förstår att det är trist och sorgligt när en kär mor/far förälder går bort. Trösten är ändå som du själv skriver att det gick lugnt och sansat till i slutet utan några smärtor. Nu kan du leva vidare med dina härliga föreställningar om hur farmor retar gallfeber på de andra änglarna;)

Nu måste jag bara få kommentera alla dina inlägg du slängt in i helgen.

Snygg rullgardin! Kul at du fick dina fina Isabel tillslut! Härlig soffa! Ser hela familjen ligga där huller om buller, och mig själv när jag kommer på besök nästa gång:)

Dina ideer låter kul till hallen. Känn och pröva dig fram så ska du se att det landar i något som du tycker om.

Ha det bäst!

Kramar Maria

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Hej P!
Jag får beklaga din farmors bortgång. Min mormor gick bort i höstas och hon var också en speciell människa. Minns att jag också tänkte att fan att jag inte hälsade på henne oftare.
Varje gång hon ringde hade hon en (riktig) fräckis att berätta, men mot slutet, när hon blev allt mer senil, blev det samma historia varje gång. Hennes favorit så klart. Påminn mig att jag ska berätta någon av dem om/när vi träffas:-)

En vitmålad ekgren med luftballonger i är en alldeles strålande idé tycker jag. Inredningshumor och vackert på samma gång.

Kram!

Maria sa...

Hej!
Jag tror som dig att hon som bäst skuttar runt och mår toppen igen...rätt vad det är har hon gaddat ihop sig med morfar och hittar på hyss - han var en outsinlig källa när det kom till det. :)
Gällande trollhasseln köpte jag ett helt litet träd på kruka med trollhassel på Plantagen för ett par år sedan, det var ca.170...men du kanske hade tänkt dig något riktigt maffigt! :)

Rosenholm sa...

Tråkigt att höra om din farmor, jag beklagar sorgen.

Måste också kommentera luftballong-idén, det tror jag skulle bli jättebra. Snygga och ett litet blickfång verkligen.

Har också en liten fråga. Såg de snygga stallamporna i er entré på stora bilden. Dem gillar jag och undrar var ni har hittat dessa? Skulle absolut vara en kandidat till vårt hus...
Kram Bärbel

Ika sa...

Min systerdotter tappade sin ballong lagom efter att min katt gått bort. Min syster förklarade helt enkelt att den åkte upp till katten så att han kunde leka med den. Det var helt ok för systerdottern, barn är så goa när det kommer till himmelriket.

Din farmor skuttar säkert runt där uppe oech lekar med katter o ballonger.

Pernilla sa...

Jag beklagar verkligen. Det är inte lätt att förlora de vi älskar. Tänker på dig. KRAM!

Helena sa...

Hej Petronella!

Jag beklagar din farmors bortgång.
Förstår att din saknad är stor och att det känns jobbigt just nu ,men dina minnen av farmor bär du ju trots allt alltid med dig.Ta nu hand om dig.Det är kanske som du säger att din farmor skuttar runt och retar gallfeber på de andra änglarna.


Nu till något helt annat.Din ide om en gren kan nog bli fin.Tycker inte alls att du behöver bry dig om att ballongen är till ett barnrum.Gör det som känns rätt för dig.Du lyckas säkert få till något bra.
Varma kramisar Helena

Lillstuga sa...

Hej hej vännen!! Jag beklagar verkligen! Man tror man är förberedd men ändå tar det tag i en med en sådan enorm kraft.
Jag har varit en dålig bloggvän till alla mina favotiter ett tag men jag finns här och läser allt. Jag blev riktigt avis på er nya soffa, den var precis i min smak, men vi lyckas ju ibland få till det lika, hihi. Själv får jag dras med Eriks gamla hörnsoffa i brunt skinn, den är ljuvligt skön men dock inte på bild, ja du fattar, haha.
Ha de nu så bra det går och jag gillar idén med luftballonger!! Ska bli kul och se vad ni hittar på.
Kram Anna

Annika sa...

Så ledsamt med din farmor. Beklagar sorgen.

Du har vunnit 3 blomkrokar från Maze på min blogg. Grattis! Mejla mig din adress och vilken färg du vill ha (vit eller rosa) så kommer de med posten. Kram!

Charlotta sa...

Hej Pellan!

Beklagar sorgen över din farmor. En tröst i det sorgliga är att hon var gammal och att hon fick somna in snabbt. Man måste ju också vara tacksam att man får ha kvar sin farmor så länge. Då har man många härliga minnen - och minnena bär man ju med sig för alltid.

Tack för din medkänsla. Bra att du inte la ut min kommentar. Tänkte på det efteråt..

Ett stort skutt över till luftballonger. Jag har också spanat in dessa snyggingar på Par Courrier (älskar den webshopen!). Varför skall dessa bara passa i ett barnrum? Tror att de kunde bli jättefina i vilket rum som helst.

Ha det så jättebra!

PS. Kollade in din nya soffa också. Så nice!!!! Och en bra färg för att både två- och fyrbenta skall kunna mysa utan problem!

Kram //Charlotta

Karlsebakken 37 sa...

Pellan, jag är så ledsen å dina vägnar, skickar en stor varm kram som en liten tröst.

Du vet ju att jag är ett stort fan av luftballongerna så jag tror stenhårt på din idé...!

Kram kram!

Maria sa...

God morgon!!
Alltid lika kul att höra av dig. Japp, lillebror är han i blå mössa du har helt rätt, man får gå på ansiktsbehåringen. :)
Han är drygt 7 år yngre än mig så vi har inte haft så mycket gemensamt innan han blev "stor" men nu har vi jättekul och hyss och bus går i arv i familjen...tilsammans med ett sabla humör. :D
Jag hade min buske/träd i ett par år planterat innan det gick hädan och jag torkade det...det var inte särskilt dyrt ett par hundra har jag för mig. Jag är defenitivt sugen på ett eller ett par nya. :)

Kram

/Maria

Anonym sa...

Hej, det där med luftballonger var en kul grej... måste hitta ett ställe i mitt hus för en sådan!

Jag tog in en stor "kringlig" gren och satte FULLT med små kristallänglar i den. Ljuset bara gristrar och glimmar i dem. Och det blir en fin kontrast med grenen (som jag behöll som den var) mot vita väggar.

Ville bara dela med mig av min idé, vet inte alls hur det ser ut i din hall ;-)

Hej svejs!
Ylva