måndag 20 april 2009

Jakten kan börja!

Jahapp, så var det dags att börja leta. Leta linoljefärg som ska användas till huset. Färgen kommer att bli vit. Foder och dylikt ska målas i en svagt grön eller svagt blågrå ton. Gysinge har fin linoljefärg. Det är dem jag känner till sen förut. Sen finns det ett gäng andra med tydligen. Så nu måste detta utredas då. Pust men kul.Bild lånad från http://www.gysinge.nu/
Att bygga hus kan lätt ta musten ur en ibland. Det är så mycket man vill...på en gång...
I bloggvärlden kan man ibland lätt få för sig att alla gör allt på en gång.
Så är det naturligtvis inte.
Jag tänker ta fasta på tillvägagångssättet som Snäckan har, där är det vettiga mål som ställs upp, tack för det:
Rimliga Tornhusmål för denna sommar får således bli:
1.Tvätta och måla huset och samtidigt uttnyttja byggställningen till att putsa de fönsters utsida som ej kan nås på ett vettigt sätt annars.
2. Platta till baksidan och så gräs.
3.Rensa sly för en lite bättre utsikt ned mot sjön.
4. Fixa resten av gårdsplan samt vägen som ska fyllas på med mer grus.
Det kan hända att listan revideras under tidens gång ;o)
Kram P.

5 kommentarer:

Maria sa...

Hej där Pellvis!

Tack för grattis och pepp. Kul att du tittade på finalen..... har du förstått det här med innebandy nu då;-)

Jahapp, ni fnular på husmålning, och tänker er att arbeta efter strategisk lista. Klokt. Vår "to do list" är ganska lång. Det gäller att göra en sak i taget och inte stressa. Du är så klok du Pellgurt!

Ha det bäst

Kram sis

Charlottas hemmaplaner sa...

Hej Petronella!

Visst är det lätt att drabbas av värsta stressen när man surfar runt bland husbloggarna. Jag har hört att det kallas additionsstress. Man adderar liksom ihop allas projekt och blir helt matt på kuppen. NOT GOOD! Det är ju liksom meningen att man skall njuta av resan fram till målet också. Själv börjar jag få lite panik över att bli klar alltför fort. Är rädd för att jag kommer att klättra på väggarna sedan.... Aldrig är man nöjd!

Kramis //Charlotta.

kristina sa...

Tack för alla dina fina kommentarer, du är guld värd:)

Massa kramar

Helena sa...

Hej Petronella
Ja man kan lätt bli jättestressad av att se hur fort allt verkar gå för alla andra.Vi har också en liknande lista med målning av hus ,markstenläggning ,gräsmatta mm.Vårt hus är ju som du vet av betong så det är ju inte så "bråttom"med att måla det.Känns som att markstenläggningen får prioriteras så att man får en uteplats att vara på i sommar.
Lycka till med er lista :)

Kramisar Helena

Ika sa...

Att plana ut o fixa gräsmatta tar mer tid än man tror, härligt att bara att det ger ett snabbt fint resultat när gräsfröna är på plats.