tisdag 24 mars 2009

Tack ska ni ha.

Jag fick många bra tips på min fråga angående något att hänga i taket i hallen. Tack ska ni ha! Alla förslagen var bra faktiskt så nu får jag försöka visualisera och fundera på vad som blir bäst till ett hyfsat pris....det tär på tillgångarna att bygga hus som ni ju alla vet ;o)

Helena tipsade om en fågelbur i lite sliten stil från Alvas hus. Jättefin även om den kanske var i dyraste laget. Helena har ju ingen egen blogg men ett superfint nybyggt hus. Är ni nyfikna på det kan ni kika in här.


Bild lånad från Alvas hus.


Hon tipsade även om Catarina Larssons lampa Nightfly som är så poppis. Tänk att ha tre sådana hängande, skulle vara skitsnyggt tror jag. Men ackack vad mycket damm det skulle bli...kanske eller vad tror ni?

Jenny med Taklyftet tipsade om Maskros-lampan från Ikea. Den tror jag skulle göra sig bra som solitär.


Bild lånad från Ikea

Maria med Lundins nya hus föreslog Indiskas ljuslyktor. Hittade ingen bra bild på dem. Men det skulle jag kunna tänka mej tre stycken på olika höjd.


Ett litet förtydligande ang mitt förra inlägg då jag fick lite kommentarer utanför bloggen: Självklart kan jag med längta efter sol och värme, lika väl som jag kan längta efter snö och blåst. Det jag tycker är lite tråkigt är bara hetsen kring det hela. Jag tycker rent allmänt att det är ett attans gnäll hela tiden, hela året igenom talar folk om vädret med något slags kollektivt KrösaMaja-beteende.

Allt ska gå fortare och fortare. Det är så bråttom. Vi hinner knappt njuta av vintern innan tjatet om våren (alltså det negativa tjatet menar jag nu) och längtan efter ljuset tar vid. Helt ok att längta efter ljuset och värme efter en lång mörk vinter. Men det är lite bortkastat att lida sig igenom typ två-tre månader efter jul. Det är väl mest min egen känsla jag får att vi människor aldrig är nöjda och att jag själv vill försöka bromsa och njuta av här och nu.

Jag njuter i fulla drag när solens strålar lyser in genom mitt fönster och det ska jag fortsätta med. Men jag vägrar få negativa vibbar om vädret nedtryckt i halsen av nyhetsfolk på TV. Det är inget bakslag för våren om det efter värme och sol blir kallt och snö igen. Det är så vårväder är.

Då kan jag ju stänga av tycker ni kanske? Japp det kan jag ;o) No more väder på tv för mig. Väder blir det oavsett. Tycker bara att de borde ta sitt ansvar och inte spä på den negativa trenden.

När jag känner att jag forsar fram i tillvaron så försöker jag tänka som så att om detta var min sista vinter/vår/sommar/höst eller något annat hur skulle jag tänka då? Skulle jag inte försöka krama ur det allra mesta jag bara kunde ur varje dag och situation?

OBS! Detta gäller naturligtvis inte alla :o) men själv känner jag att jag allt för ofta påverkas av ekorrhjulet som snurrar inte enbart vädermässigt då alltså och blir skraj över hur lättpåverkad jag är. Men jag försöker bli bättre på att dra ett djupt andetag och låta axlarna sjunka och bara njuta av stunden.

Ojojoj vilket jätteinlägg det blev nu då ;o)

Det jag vill ha sagt är väl att jag vill njuta av våren så mycket jag bara kan men inte se de dagarna då solen går i moln och det blåser kallt eller snöar som bortkastad tid.

Kram P.

5 kommentarer:

Helena sa...

Hej Petronella!
Jag skulle också vilja ha en nightfly men har också tänkt på det här med dammet.Det blir säkert bra vad du än väljer.Jag håller själv på att fundera rätt mycket på
hur vi ska ha det i vårt vardagsrum.Visst hur man ska ha soffan och så är är ju inte så svårt men sen med tavlor,hyllor mm
är lite jobbigt.Vilket i- landsproblem:)Sen är allt jag "råkar" hitta ofta designsaker och de är ju som bekant dyra.Ja ja
jag ska nog få ordning på det också.Angående ditt vädertänk fattar jag vad du menar.Håller med dig.
Ha nu en riktigt härlig dag.
Kramisar Helena

Rosenholm sa...

En liten kommentar till din sista väderkommentar: Så bra du beskrev detta! Jag håller med dig helt, stanna upp och lev i stunden så mycket du kan och kommer ihåg. Jag tror man blir lyckligare då, än om man hela tiden tittar och längtar framåt (eller bakåt för den delen). Annars försvinner tiden och varje stund tillhör något eller någon annan, den blir inte din. Sedan är det inte farligt med lite deppigt väder, ledsamheter eller annat nedslående. De är kontraster till det ljusa, roliga och lätta som framstår skarpare på så vis. Eller? /Bärbel

karola sa...

-åh va bra du skriver...jag tycker likadant om allt tjaffs om lågkonjunktur, såå mycket negtivt man blir matat med...inte sunt. Fram med lite positiv anda och positiva beättelser om framgång och kreativa folk som lever gott och njuter av sitt liv och vårt (underbara ) vårväder!

..vidare kanske just det dagliga vädersnacket är just nåt opersonligt och lätt att dra upp med ex främlingar, i clifornien frågade man ALLA man mötte hur de mådde( how are you?) sen vad det ju ingen som lyssnade när man svarade direkt- och en o annan svensk startade tala om hur ont den hadde i ett ben, och förra veckan i huvet....hm en liten artighetsfras som jag kom att tycka var rätt trevlig i slutändan...

Malin sa...

Maskroslampan år inte alls dum, känns som de skulle kunna bli en IKEA-klassiker.
Hälsar
/Malin

Charlotta sa...

Hej Pellan!

Du är klok som en bok du! Och du har så rätt. Den tiden vi lever i innebär att bara rusa efter nya upplevelser och att ständig vara på väg. Jag är själv skitdålig på att sitta still och njuta av vardagen. Men jag är medveten om detta och jag försöker verkligen lugna ner mig. Svårt, men nyttigt!
Tack för att du påminner ibland....

Tack även för katttipsen! Det där med spångarna (tror det heter så) är ju fantastiskt smart. Det skulle ju bli som gator för katterna som hatar att blöta ner tassarna och jag skulle slippa tassavtrycken på mina fina golv. Snacka om win-win!

Ha det gott!

Kram //Charlotta.