måndag 23 mars 2009

Undrar varför?

Idag när vi åt middag så diskuterade vi varför människor i allmänhet och svenskar i synnerhet är så benägna att prata om vädret. Robbans tanke var att vädret är något som är ofarligt att prata om, något man kan samlas kring och som man sällan blir osams om då de flesta tycker lika. -Ojojoj nu är det snö, ojojoj nu är det varmt, ojojoj nu är det halt, ojojoj nu är det regn, ojojoj nu är det soligt osv...

När gubben på en stor reklamsponsrad Tv-kanal efter vädret utbrister att väderprognosen vi just fått ta del av är ett bakslag så undrar jag i mitt stilla sinne vad i herrans namn karln menar. Jag antar att han syftar på att det först var lite sol och varmt och sen blev det lite snö igen. Vanligt jäkla svenskt mars-april väder alltså.

Då blir jag syrak. Han ska fanken vara neutral, han ska inte dyvla på mig sin åsikt om vad som är positivt eller negativt vad gäller vädret. Skitgubbe.

Så där rök Robbans teori om att man inte kan bli osams om vädret!

Jag lovar att folk i allmänhet och jag i synnerhet kommer att leva mitt liv lyckligare om jag varje morgon när jag slår upp mina blå tittar ut genom fönstret och utbrister:

-Kolla, det är väder ute. Fan vad härligt!

9 kommentarer:

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Tjohohoooo!

Har ju inte hälsat på er (knappt andra heller) på ett tag nu och vad upptäcker jag, jo lite mer jävlarinamma. Åtminstone betydligt mer än i gamla bloggen. Heja, heja!

Har inte våren kommit till er än, med tanke på bilden i headern? Hoppas att ni kan byta ut den snart (trots att den är vacker)...mot en snödroppe, eller nåt? Eller er två på första mc-turen?

Kramkram!

Viveka på Humlebacken sa...

Jo du, det är klart att man tycker olia om vädret, men de allra flesta vill väl ha vår nu, eller vad tror du? Men jag kan hålla med, han ska vara neutral:)
Väder är det i alla fall, varje dag. Idag är vår himmel ganska jämnt grå och det ser kallt ut.. Men snön som vi riskerade att få i natt har i alla fal linte kommit ännu..
Tack för tipset med Small Town Sara, jag trodde det, men jag var inte helt säker,.
kram på dig
Viveka

Helena sa...

Härlig inställning du har.
Du har helt rätt tycker jag.
Njut av en helt underbar mars dag.
Vi har ju väder även idag:)
Kram Helena

Malin sa...

Men är det inte det som är grejen, vi har ialla fall väder! Jag behöver inte vara många dagar i ett varmt och soligt land innan jag börjar längta efter ombyte;-)
Och nog vore det skönt med ett omslag nu! Åt det varmare hållet alltså, varför inte en liten värmebölja till 1 april?
Kram
/Malin

Proforma sa...

Det var märkligt men de länkade orden! Själv använder jag Firefox men har kollat i IExplorer också och det ser rätt ut i båda...?

På tal om vädret... vi har sol just nu! ;)
Kram kram

Hanna sa...

Tack för titten.
Hanna

Cornelias Cottage sa...

Jag är en dålig bloggare, en tråkig bloggare en usel bloggare...

All min kraft går åt att marknadföra mig så här i sista sekunden. STOR rapport kommer på bloggen sen. Var så säker!

Vad roligt att du hittat min novell! Hoppas du gillar den!

För att bokmärka måste du vara inloggad. Sen är det bara att läsa. När du vill pausa så förflyttar du musen ut i textens vänstermarginal och klickar. Då dyker det upp en röd grunka och du har bokmärkt! I högerlistan ser du sen vilka böcker du har på din bokmärkeslista.

Kram och tusen gånger tack för din underbara support. DEN VÄRMER =)

Ullis/Leva på landet sa...

Jag tror att vädret påverkar människors humör ganska mycket. Är inte så beroende av vad det är för väder, tycker att det ok ändå. Men just denna period när det börjar ljusna vill man ha ännu mera ljus och färger. Handlar nog mycket om att man vill ha lite förändring för att det varit lika länge. Tack för tipsen

Kramar Ullis

karola sa...

så sant! ..när jag bodde i La så pratades det nästan aldrig om vädret...är det bara sverige som är så fixerade?