måndag 23 mars 2009

Det tar sin lilla tid att bo in sig.

Saker flyttas runt, ideér ältas, accepteras eller ratas. Ni nybyggare känner säkert igen er.

När man ska knö in en hel familj med diverse olika möbler blandat med lite nytt så tar det en stund innan allt faller på plats. Men då och då när jag ser mig runt i vårt hus så hittar jag tecken på att det är på gång. Så idag har jag fotat lite ställen som jag tycker signalerar "inbott" hemma hos oss.Baka kaka-hyllan bara väntar på att någon ska få lite lust att skapa godsaker.

Äntligen blev de mina. Lamporna från det stora varuhuset. Ända sedan vi köpt sovrumslamporna har jag velat ha dessa fönsterlampor i samma stil. Men de har varit slut. Varje gång jag spanat ut genom vårt sovrumsfönster har jag känt att något fattats. Men nu så känns det inbott och fint. Två stycken har vi, en i stora fönstret och en i tornet.


Vi hittade dessutom en golvlampa i samma stil och slog till på den med.


En del små prydnadsaker börjar hitta sina ställen.


Förrådet under trappan (vårt enda) har packats om återigen för tredje gången.


Vedförvaringen har kommit upp på väggen, ska strykas en gång till med vitfärg iofs.


Hyllorna som vi hade sån flax att hitta superbilligt har kommit upp i tvättstugan. Ingen ordning på dem ännu men vänta bara till jag har inhandlat snygga tvättmedelshinkar. Då attan blir det snyggt :o)


En av kattluckorna är monterad.


Jag tycker det börjar likna något som känns som ett inbott hem det känns mysigt på något vis.
Nu har jag ju fokuserat på färdiga saker. En annan dag kanske jag visar er ofärdiga saker för det finns det gott om, de känns inte lika mysiga faktiskt ;o).

Fick en del positiva kommentarer kring mitt lilla videoinlägg sist. Så jag tänkte att jag skulle prova igen. Liten varning utfärdas dock för er som blir lätt åksjuka, skakigt värre.

Kram P.12 kommentarer:

Maria sa...

Jag blir så full i skratt när jag kikar på dina "mobila" inlägg!!! Du är rolig du;-) Mera sånt åt folket!!!!

Ludde kom just hem och utbrast.... vad fan är det där???? vad kollar du på? hahahaha

Min första tanke när du babbla på om ditt dilemma du vill ha hjälp med är att hänga en sån där fin glaslykta i kedja de har på indiska. De ska ju ha ljus och sånt i, men det behövs ju inte då de är så fina i sig. Undertiden som jag tänkte mig en sådan och din film spelades på kom jag på att det kanske blir en "flugsamlare" eller dammsamlare av en sådan. Strax efter den tanken säger du att det kanske inte ska vara något som suger åt sig damm hahaha..... Vet inte något som INTE drar åt sig damm faktiskt.

En plastväxt i ampel ska du ialla fall INTE ha! De blir dammiga och är fula.

Ska bli kul och se vad du hittar på där.

Förresten skulle inte du plugga? Springa runt där och filma..... tebax till böckerna hörrö!!!!

Kram bigsis

Lillstuga sa...

Hej hej!! Kanonkul att se lite "live" från ert hus!!! Du är så duktig på att prata när du filmar. Funderade ett tag på att göra en Petronella jag med men herrigud (på dalmål) vad det skulle låta kul med min dialekt!! hahahaha!! Fler filmer från Tinnar och tornhuset!!
Kram Anna

Helena sa...

Hej där Petronella.
Kul när du gör dina videoinlägg.
Har du sett lampan nightfly i vitt.
Den finns hos inneonline.se.X-pris på den just nu och den finns i två storlekar.
Passar jättebra till trappor.
Fast kanske lite jobbig när man ska damma den.Men fin är den.Isabel lamporna i ett fönster är så himla fina.En sådan ska jag absolut köpa.Har lite svårt att bestämma vilken jag vill ha än bara.Återkommer om jag hittar något som passar hos er.
Ha en mysig måndag.
Kram Helena

Helena sa...

Hej igen
Gå in på Alvashus.se och kolla under iredning.Där finns en gammaldags fågelbur som man ha ett ljus eller en grön växt i, eller varför inte ha den tom.Jag tror att den skulle passa er stil som ni har ,plus att det är en lite annorlunda inredningsdetalj som jag tror skulle passa ert fina hus.Bara ett tips .Återkommer om jag hittar något mer.
Må så gott.
Kram Helena

Ika sa...

Hade sänglampor ur samma serie förr. Tycker de är så fina. Det blev några andra lampor till fönstrena nu då vi inte har sänglamporna kvar.

Malin sa...

Snygga lampor och kul videoinlägg!
Snöiga hälsningar
/Malin

Charlotta sa...

Ja, nu börjar det verkligen likna nå't.... Hemtrevligt är väl det rätta ordet för detta?

Är grymt impad av de där lyx-kattluckorna. Får nog byta ut vår för vi vaknar när katterna kommer in på nätterna. Inte alls bra...

Nu skall jag titta på skak-videon igen. Så kul!

Kram //Charlotta.

Taklyftet sa...

Gillar också det video inlägg, väldigt trevlig och personligt!
Jag såg en lampa som jag tycket var ur läcker som är nästan som en mobil, det är IKEAS lampa i PS serien och heter Maskros - lätt annorlunda och kul.
Kram
Jenny

Ullis/Leva på landet sa...

Så snygga lampor. Precis de vill jag också ha. Kul med videosnutten.

Ha det bra!
Kramar Ullis

Tinnar och torn sa...

Hej Helena!
Tipset om fågelbur var skitbra. Kollade på den du sa hos Alvas hus, den var snygg men lite dyr kanske. Sen fick jag en tanke på att man kan ha flera mindre hängande som i en grupp på lite olika höjd. Måste hitta någon form av bra upphängning med, helst så att man kan "hissa ner" vid behov. Tål absolut att tänkas på.

Tack så mycket! Kram Petronella

Helena sa...

Hej Petronella
Det kanske finns liknande på ett annat ställe tll ett bättre pris.En hissanordning kan inte vara så svårt att fixa.
Ha en bra dag.
Kramisar Helena

karola sa...

-smart att koncentrera sig på det som är klart, Klokt!