söndag 27 september 2009

Fantastisk helg och lite nötter!


I helgen har vi haft besök av ett par gotlänningar. Siw och Leif dvs Ö:s föräldrar har varit och hälsat på. Alltid lika trevligt att ses. Siw hade med sig en present till oss. Tvättnötter! Jag har aldrig hört talas om dessa tidigare men det verkar vara en toppengrej! Skonsamt både för människa och miljö. Nu har jag testat och det funkar väldigt bra. Tvätten blir ren och fin och förvånande nog väldigt len! När man tvättar med nötter (hahaha) så ska man inte använda något sköljmedel, detta innebär att det inte blir någon doft i kläderna om man nu vill ha det. Jag hängde min tvätt utomhus, då luktar den så himla gott ändå men annars kan man tydligen använda eterisk olja om man vill att det ska lukta gott. Kanske finns det sådan olja i doften Clean cotton, det vore ju topp.

Tänk om man i fortsättningen slipper släpa hem både tvättmedel och sköljmedel, det vore ju fantastiskt!

Om ni vill läsa mer om tvättnötterna eller beställa egna så har jag lagt in några länkar här nedan som verkar bra och där det finns mycket information.



Ekoexpressen

Tvåleriet

Ekorren

Glimma butik



Kattmamma Lia och de fyra små mår bara bra och hon har nu flyttat dem till ny lokalisation som sig bör. Både stackars Pricken och Mysan har fått smaka på en nybliven mammas pisk då de kommit för nära av misstag. Jag ska försöka få till lite bilder på dem här snart.




Kram P.

4 kommentarer:

Maria sa...

Tvättnötter?!?! På allvar?? Jaha, då har hon lärt mig något helt nytt. Mycket fundersam fröken på den här sidan tangentbordet....måste in och kolla vad 17. :)

Kram!!

Ullis/Leva på landet sa...

Har aldrig hört talas om tvättnötter. Låter ju verkligen intressant om man skulle slippa tvättmedel och sköljmedel.

Ha det bra!
Kram Ullis

Charlotta sa...

Konstigt det där med nötterna... Själv gillar jag allt ekologiskt, men jag måste erkänna att jag har svårt att fatta hur nötter kan trolla bort smutsen. Jag får väl testa för att övertyga mig. Fast det där med fräsch-doften det blir väl svårt för nötterna att fixa...

Ha det så bra!

Kram

Familjen Eriksson sa...

Ha, jag ska skriva snell som ordverifiering. Den visste inte att jag är allt annat än snäll just nu. ;)

Men iofs kanske det blir bättre om man skriver det.

Jo ja, jag tittade bara in för att skriva att jag tittar in lite titt som tätt men har visst helt slutat kommentera hos folk. Och blogga själv verkar det inte alls finnas tid till på jobbet längre... hehe.

Hopp o hej o kramisar från Tjatte Maria