onsdag 9 september 2009

Missad ettårsdag; grattis huset, mera sjuktråkigheter och ett bröllop

I vår familj är vi inte speciellt bra på att komma ihåg årsdagar. Födelsedagar det kommer vi ihåg för det mesta men inte årsdagar.

I mitt fall kan jag just nu skylla på en envis jädrans förkylning som har grepp om mig och dimmar till mitt minne. Skulle ha jobbat tre nätter nu men fick erkänna mig besegrad. Känner mig som en urvattnad trasa. Vi som jobbar natt har ju det dilemmat att vi måste likt en spågumma lista ut om vi kommer känna oss pigga nog att jobba om tio timmar. Jobbar man dag eller kväll så räcker det att man ringer någon timme innan man går på för att säga att man är sjuk. Därför har jag ibland gått till jobbet fast jag inte borde för att jag väntat för länge med att ringa med förhoppningen att det nog blir bättre. För vem fanken har lust att förlora en hel natts inkomst ifall man blir mirakulöst aspiggelin mot kvällern...inte jag ;o(

Jaja, nog tjatat om sjuka!

Huset var det ju:

Jag minns det så väl, pirret när huset uppfördes i början av september förra året. Jag hade jobbat natt och skulle jobba igen har jag för mig , så jag var inte med hela dagen. Hela vår husbyggarresa (som inte är slut ännu) har varit himla rolig, jobbig, spännande, påfrestande och så helt annorlunda mot vad jag föreställt mig. Jag kan allvarligt säga att jag älskar vårt hus. Det känns så väldigt hemma här och jag vill leva här för alltid som det känns nu. Vi har mött både hiss och diss-människor under resans gång och lärt oss massor som vi skulle kunna ha nytta av om vi någonsin bygger igen. Fast jag tror vi stoppar här :o)

Vill ni se hur det gick till när huset kom och monterades så kolla in här och här. Egentligen skulle jag kanske lagt upp lite bilder i detta inlägg men det får vänta tills huvudet känns normalt igen ;o)


Kram P.

Idag händer det även något stort. Min lillasyster Sofia och hennes Tomas ska gifta sig. Festen blir först den 19:e men redan idag 090909 blir de man och hustru. Grattis i massor från oss :o)

8 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Cool bröllopsdatum, den kommer man ihåg:) Grattis från mig också. Jag har förresten också en lillasyster som heter Sophia:)
Visst älskar man sitt hus, håller såå med dig.. Det kan nog aldrig bli riktigt detsamma med ett "begagnat" hus. Här känns det lite som ett extra barn:)
Grattis till årsdagen, och krya på dig (från en som också är hemma för snuva, hosta, ont i halsen...)
kram
V

Familjen Eriksson sa...

Hallå,
Det är magiskt gott med pannkaksmunkar. Lite pilligt den första gången men man lär sig snabbt. Jag har en sån här: http://culina.se/?artnr=Q-151800

Grattis till årsdagen!
Huset är såå fint med färgen på. Jag måste verkligen ta mig till dina trakter någon dag.

Krya på dig nu så du kan njuta av den härliga hösten.

Kram & kräm!

Helena sa...

Grattis på 1års dagen till
huset.
Visst är det härligt när man trivs och känner att här vill jag alltid bo.
Huset är så himla fint nu när ni varit så duktiga och målat det i sommar.
Vårt hus fyller 1 år 24 sept.Helt otroligt vad mycket som hänt på 1 år.
Får säga grattis till din syster och hennes man på bröllopsdagen.
Häftigt datum.

Krya nu på dig Petronella .

Kram Helena

Maria sa...

Grattis grattis om än i efterskott huset.

Kommer så väl ihåg. Under samma helg reste ni ert hus, petra (colonial) lyfte sitt tak och vi, vi flyttade äntligen in i vårt vi.

Det är lite som skånskan skriver här ovan. Det är som en baby;-)

Oj, världens längsta orderverifiering tydligen... hueashia. Eller nej jag har skrivit längre förr:)

Sis

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Grattis, grattis!

Tess: sa...

Grattis på "födelsedagen"! Vi har husfödelsedag idag... Coolt datum för bröllopsdag, min morbror gifte sig förra året - 080808! Kram

Pysselblogg sa...

Tack så mycket syster yster och Örjan och alla barn oxå! Nu ska vi mysa då föräldrar har åkt hem efter en trevlig kväll. Vi är fria från Amanda plutt oxå. ;) Så nu kan Leia sova i sitt eget rum.=) och vi får vår säng för oss själva.

Kramar från familjen Stedtenfeldt

Anonym sa...

Grattis, kul...
Skall snart köpa mitt, vemodigt att flytta. Kommer att ha grym ångest att lämna huset där jag såg Magnus en sista gång.

Massa kramar från Påryd):
Kristina