tisdag 18 augusti 2009

Tvättat det sista!

Äääääntligen har jag tvättat den sista sidan på huset med målartvätt. Det är ju bara den sidan kvar nu som snickaren ska fixa till panelen på och sen tornet som är kvar. Sen är vi färdiga. Känns helt otroligt. Tjohooo!

Det har tagit mycket längre tid än vad jag trodde från början. Men det är mycket vinklar och vrår för att inte snacka om altanräcken och balkongräcke och högt är det. Det mesta var grundat från fabriken men allra högst upp på(?) takfoten behövdes det grundas. Likaså allt på entréaltan på framsidan och balkong och altan på baksidan.Så här har det gått till:Bygga ställning


Täcka alla fönster med plast


Tvätta fasaden/skölja fasaden


Torktid


Sandpappra bort sågskägg, fylla i med utefog där det behövs. På vissa ställen spika fast en planka eller två ;o)


Örjan snickrar till dekorationsgrejen som ska sitta på alla gavelspetsar och sätter upp dem.


Maskera alla plåtbleck.


Grunda på de ställen som ska grundas.


Torktid.


Måla 1:a strykningen.


Torktid.


Måla 2:a strykningen samt 1:a strykningen på foder.


Torktid.


Ta bort plasten för fönster.


Maskera kring fönster för fodermålning "närmast kanten."


2:a strykningen foder.


Torktid.


3:e strykning foder.


Torktid.


Ta bort maskeringstejp.


Tvätta fönster.


Montera ned ställningen.


Så börjar vi om på ny sida :o).Under denna tiden har vi också fått vänta på att regn ska passera, plockat kantareller, blåbär och hallon som ropat till oss. Just det, Ö har ju byggt en finfin tvättställning till oss med. Dessutom har vi ibland jobbat lite med våra vanliga jobb ;o) Vi bestämde från början att vi INTE skulle stressa ihjäl oss eftersom vi valde att lägga hela vår semester på att måla huset. Detta har varit ok med oss, däremot är det en hel del runt omkring som upprepade gånger påpekat vilken himla tid det tar ;o)

Men nu ser vi ljuset i målartunneln och det är så skönt och vi känner oss så nöjda att vi ändå klarat det....ja nu går jag ju händelserna lite i förväg men det tycker jag kan va okey. Lovar att ta lite fler bilder sedan när det är helt klart.

Vi har fått väldigt bra hjälp från vår lokala färghandel Colorama och framförallt Susanne som till slut lyckades bryta fram den ljustljustljust blå färg som vi ville ha på/under altantaken. Tror inte hon läser vår blogg men tack ändå :o)


Kram P.


3 kommentarer:

Ina sa...

Kul att vi är inne i samma fas.
Vi målar och står i vi med.. attans vad långsamt det går.

lycka till - det blir jätte fint.

//ina

Vimsingen sa...

Skönt att ni ser ljuset i tunneln. Målning är kul men det kan ju bli för mycket av det goda.
/Vimsingen

Lina sa...

Hej Pellis! Vad skönt att det börjar ta slut med målningen :) Jag har haft turen att inte behövt måla ett dugg, lyllos mig va? Fast det är ju ändå ganska så mysigt att måla sitt EGNA hus.

Prästen ringde häromdagen och bokade om vår tid så vi ska dit imorgon stället :) Så då hör ja av mig igen om vad som sker. Men vi ses väl på lördag antar ja? Rickard kanske ska jobba hela helgen :( Tråååk.