söndag 9 augusti 2009

Kan du snickra ihop en tvätthängare frågade hon..

Den ska se ut som den här å så visade hon en bild som hon hittat i en tidning - Inga problem sa jag. Sagt och gjort så inhandlade jag stolpar, plintar, franskskruv mm. Igår satte jag igång. Det gick riktigt bra och efter några timmar var jag klar. Hämtade traktorn och grävde ett par gropar som jag placerade plintarna i, vägde av och skottade igen.

Hade från början tänkt köpa plint på Byggmax, men när vi ändå skulle till Ikea i Uppsala i fredags och Beijer Byggmarknad ligger alldeles bredvid så kvistade jag in där istället. Hittade också ett par lämpliga plintar som dessutom hade ställbar löstagbar fästanordning till stolparna, vilket jag då tyckte var alldeles lysande (har sedan dess ändrat åsikt. Eftertankens kranka...).

Det såg jätte bra ut ändå tills jag skulle fästa själva tvättlinan - Då såg jag att det inte alls kommer att hålla för allt tvätt som ska hänga där. Våta kläder väger ju en del och totalt blir det 33 meter tvättlina.

Efter att ha försökt att modifiera stolpfästena har jag nu tvingats inse faktum - Det är bara att gräva upp plintarna, köpa nya och dessutom slänga i lite betong i botten på groparna för att stabilisera ytterligare.

Jodå - gliringarna lät inte vänta på sig! -Å jag som tänkt premiärhänga tvätt ikväll, sa hon... och log.....

Det bjuder jag på.....om ett par dagar har jag fixat till det som jag tänkt....

Så här ser den ena stolpen ut nu.....och som du ser är det lite i klenaste laget mellan stople och plint./Det var Örjan som skrev.

6 kommentarer:

Malin sa...

Men modellen ser väldigt fin ut, något för oss att ha i skogsbrynet när vi kommer så långt...
Kram
/Malin

Bodil sa...

Hejsan!

Det var ett bra tag sen jag var inne hos er och jisses vad det har hänt saker.
Vad gulligt att du snickrar ihop en tvättställning, modellen se ju fin fin ut.
Nu får jag titta runt mer för som sagt det var ett tag sen jag var här.
Kramar från andra sidan plurret.

Anonym sa...

Vilken fin header, återigen - ert hus blev så oootroligt fint nu när det har blivit målat!!

Synd att det blev för klent, men själva ställningen ser superfin ut! Jag tror nästan att jag ska "sno" den idén från er och göra en likadan jag med nästa sommar!

Ha det gott!
Kram Malvis

Mamma Millan sa...

Erat hus är ju som jag sagt förr...heeelt uuunderbart!! Så snygg tvättställning...vi måste med fixa nåt..."allergisk" mot torkvindor;))

kram Millemamsen♥

emmsan sa...

Åh vilken fräck idé, kanske ska "sno" den, får fråga sambon! Det där med gliringar känner jag igen:) Ha det bra, kram emmsan

Tinnar och torn sa...

Hej där Malvis!

Jag kommenterar här eftersom det verkar som om bloggen är borta?

Tackar för berömmet. Hoppas ni har det gott och att allt går framåt som det ska. Miss you! Kram Petronella