fredag 28 augusti 2009

Altandrömmar

Det blev ingen Artwood. Vi bestämde oss för ett mycket billigare alternativ som är stapelbar och där dynan går att tvätta i 60 graders maskintvätt. Det gillar en kattfamilj som vi ;o) Kanske blir det en fin Artwood någon gång i framtiden när vi har mer plats, den var lite större än jag trott....eller så kanske altanen var lite mindre :o) Sen att det var kemtvätt på sittdynan var inget jag hurrade över direkt.

Det blev istället fyra stycken Byholma från Ikea. För mig var det en kompromiss från början men det är som min mamma sa igår; De växer liksom. Riktigt fina är de.


Min altantanke var:


trasmattor på "golvet" i en salig röra...check


fyra korgstolar kring ett litet pelarbord...check


dagbädd med mysiga kuddar samt myggnät i form av sänghimmel så man slipper flughlvten och dito mygg...check


ljuslyktor....halvcheck


skira gardiner i öljettupphängning som solskydd...inte ännu


blommor och blader...nej


lite småhyllor och krokar för filtar o dylikt...nehej inte det hellerVi har dessutom upptäckt att vi nog måste tänka om lite. Vid annat än strilande småregn så kommer det in för mycket vatten på altanen eftersom det är så högt i tak och relativt liten golvyta. Då måste allt ställas in nära husväggen för att inte bli förstört. Så nu funderar vi på att sätta upp fönster på ena sidan där dagbädden står som lite regnskydd eller kanske segelduk som man kan rulla ned alt. spänna upp som skydd.....vi får se hur det blir till nästa sommar.

Än så länge får vi njuta av en halvt färdigt inredd altan, inte illa det heller kan meddelas. Igår vilades det där i dagbädden en stund ;o)


Här kommer lite (sopiga...sorry) bilder på altanmaterial för vår mysoas to be.
Och för er som har huvudet på skaft och ser plasten på tornfönstret kan jag berätta att nej just det, snickaren har inte dykt upp ännu...någon som är förvånad?!

Ha en riktigt skön helg!

Kram P.

2 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Vilket bra tips. Jag ska ha korgstolar till vårt nya basturum
Kramis

Lallis - liv och leverne sa...

Mysigt det låter och ser ut:)
kram Lallis