tisdag 11 januari 2011

Tävling hos Humlebacken och svårigheten att välja hus

Det känns som en evighet sedan men jag kommer ändå ihåg det som om det vore igår. Bläddrandet i alla dessa huskataloger vi beställt hem. Vi hade bestämt oss för att bygga hus men vilket hus skulle vi välja? Ganska så omgående så hade jag valt ut två. Ett hus med torn och ett tripp-trapp-trull-hus. Något av dessa två ville jag ha. Sambon tyckte ungefär som jag.

Tripp-trapp-trull-huset var ett underbart hus från
KarlsonHus som jag bara älskade; Stora lusthuset Torsjö. Lite modifierat dock bl a så hade vi lagt till det fantastiska stora "kyrkfönstret"!

Vi var och hälsade på hos ett par som byggt ett sådant (tror faktiskt det är det huset som är på bilden). Så himla fint!
Å vad vi velade fram och tillbaka den tiden. Ritningar fanns för bägge de hus vi valde mellan men av olika anledningar blev det till slut ändå det huset med torn som vi bor i nu som drog mest. Jag kan fortfarande idag undra hur det blivit om vi valt annorlunda. Sen älskar jag vårt hus och vi trivs toppen här, så missförstå mig rätt!

Så om jag någonsin skulle få chansen att bygga hus igen skulle jag helt klart välja Stora Lusthuset Torsjö från KarlsonHus. Helst då som ett Ekomer-hus också.


Stora Lusthuset ser ut som ett hus klippt ur en saga och vem skulle inte vilja leva sitt liv som i en saga?!

Tänk dig följande scenario; Du har haft en skitdag på jobbet. Taskiga kollegor och stressigt värre. I mataffären är kassörskan snäsig och tar för mycket betalt. Väl ute vid bilen tappar du en burk lingonsylt i backen så det skvätter på dina vita jeans. På vägen hem hytter en gubbe med näven åt dig för ingenting. Du känner bara för att gråta. Så kör du in på vägen som slingrar sig fram och den syn som uppenbarar sig framför dig ser ut så här:


Du tänker: Äntligen hemma!

Alltså ni förstår ju, alla bekymmer som bortblåsta! Säga vad man vill om att det bara är materiella ting. Jag hävdar bestämt att man kan känna sig lycklig om man får bo i ett så vackert hus! Skitsamma med lite lingonsylt på vita brallan.


Vilket hus skulle du välja om du fick bygga ett KarlsonHus?

Gå in här och titta. Sen kan du med vara med och tävla om fina saker från Hem och Hav hos Humlebacken.

Kram P.


2 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Du e väl för go!

Viveka på Humlebacken sa...

Du behöver inte göra något, det funkar så bra detta!!