fredag 4 december 2009

Bye bye bloggen, ses nångång ibland !?

Det har varit helt galet roligt att blogga och att läsa andras bloggar under vår byggtid. Men på senare tid har det inte alls känts lika roligt och nu kommer det inte bli så mycket mera bloggeri från oss. Detta skrivet med lite reservation förstås för man vet ju aldrig. Rätt var det är så dyker lusten upp igen som gubben i lådan. Är jag en ambivalent tvilling eller...?!

Helt ärligt är det nog lite lathet med tror jag. Har inte fått igång mobilbloggeriet på Iphonen ännu och många gånger tänker jag att - Åh, det ska jag fota och skriva lite om.....men sen går tiden och inget foto blir taget och upplagt. Eller så blir det taget men inte upplagt ;o) T ex så bakade dottern häromdagen och hon lyckades fixa ett så superfint pepparkaksväxthus som jag fotade med Iphonen men sen gick det inte att lägga upp. Då ruttnade jag ihop totalt. Hade tänkt att fota de fina kransarna som jag gjort alldeles själv (stolt :) och hängt upp på dubbeldörren. Men det blev inte heller av.

Vårt hus klär verkligen i juligt och vi alla trivs mer och mer för varje dag som går. När man åker ned mot huset möts man av vårt lilla hönshus med stjärna i fönstret och granris med ljus kring räckena på entrén. Sååå mysigt. Hade tänkt att fota det med men icke....ja ni hör ju själva...total dekadens på bloggfronten. Skulle ALDRIG hänt för ett år sedan.

Sen är det en annan sak som upptar vår tid och våra tankar just nu nämligen "lilla bulan".




Vi känner oss så otroligt glada för detta lilla mirakel och jag känner att mitt fokus på graviditeten går före allt annat. Dessutom går tiden till att bryta ihop i tårar om saker inte går som jag vill (typ mobilbloggeri) och att äta en himla massa apelsiner och kapris ;o) Om allt går som det ska så blir vi en till i familjen i juni. Jag kan knappt fatta att det är sant, 18 år sedan är det sen sist och jag är så otroligt tacksam att få uppleva detta en gång till.



Ja, det var lite gnäll och massa glädje.



Hoppas ni får en underbar jul och nyårstid nu allihop så ses vi när vi ses.



Kram P.

Ps. Ö kommer säkert att lägga upp något inlägg lite då och då vartefter han blir klar med sina projekt....

23 kommentarer:

Erika sa...

Grattis till eran lilla bula o lycka till!! Det kommer bli tyst här nu utan dig men jag förstår dig!

Viveka på Humlebacken sa...

Men OJ, det var mycket på en gång. Först och främst JÄTTEGRATTIS!!!!!! Fantastiskt roliga nyheter!! Jag vill ju genast veta när det är dags och allt sånt. Och nåde er om ni inte åtminstone skriver när den lille föds!
Och sedan; fy vad trist. Jag vill så gärna se ert hus i julskrud och även sedan när det blir vår och naturen runt börjar bli så där vidunderligt vacker... Men men man ska göra vad man känner och inget annat. jag kommer att sakna er massor i alla fall!!!

Tusen kramar och Lycka till!!!
Hoppas att ni ångrar er lite angående bloggen!!

Viveka

Anonym sa...

Men ÅH VAD ROLIGT!!!!!! Vad härligt med en riktigt liten sladdis! Åh vad jag gläds åt er!! Så himla mysigt att få ha en liten bula att hålla handen på, se hur den växer och att få vänta och längta efter något så härligt som en ny liten familjemedlem! Så gott!

Kommer att sakna era roliga inlägg så klart och hoppas att ni i alla fall ger en liten hint om när den lilla väl har anlänt. Om ni vill, förstås! Grattis och så passar jag på att önska God Jul, Gott Nytt År, Glad Påsk och för säkerhets skull även Glad Midsommar!

Kramar i mängder!
Malvis

Maria sa...

Åhhh Pellgurt! Jag vey inte vart jag ska börja... sitter och gråter och skrattar omvartannat här.

Jag blev klart överraskad när jag läste slutet i ditt inlägg om bulen men ändå inte ett dugg förvånad. JÄTTEKUL! Grattis, grattis. Så mysigt och härligt.

Trist att du känner som du känner med bloggen men jag förstår till 100 procent. Hoppas att vi kan sms.a varandra lite sporadiskt ibland ändå. Man vill ju säga "tjena, läget?" Ibland. Särkilt nu när du blivit med bula:)

Jättekramen till dig Pellgurt och jättegrattis till hela familjen!!!

/Bigsis

Charlotta sa...

Hej Petronella!
Men kära nå'n. Höll på att sätta kaffet i halsen när jag läste detta inlägg...

Först av allt. GRATTIS GRATTIS GRATTIS till den där lilla kulan till både dig och Örjan. Så himla kul!!!! Snacka om sladdis liksom.. Vad säger de stora systrarna? Jag kan tänka mig att de är överlyckliga och kommer att bli gulliga extramammor innan det är dags att få egna kottar.

Vad beträffar bloggstoppet så fattar jag PRECIS. Grejen är att jag också kommer att lägga av. Det är himla kul att blogga, men jag känner inte att jag får så mycket kommentarer så att det är värt det. Det är ju ändå feedbacken som är det roliga med hela grejen, eller hur?

Ha det nu så HIMLA bra och sköt om dig. Det vore ju kul att få en liten rapport om hur du mår och få veta när babyn kommer. När är det beräknat?

Kommer att sakna T&T!

BAMSEKRAMAR
från

//Charlotta.

Helena sa...

Hej Petronella!
Åh vilken härlig nyhet med en liten bebis:)Så himla mysigt.
Hur mår du?Förstår att det måste kännas lite konstigt eftersom det var 18 år sedan sist.Men gud vad häftigt.
Tråkigt dock att du inte kommer att blogga mer:(
Din blogg var ju en av de första jag började att följa vid vårt husbygge.Du har gett mig både inspiration och mycket skratt:)
Gillar ditt sätt att skriva.
Du måste få Örjan att blogga lite om hur du mår och att allt gått bra med bebis och allt:)
Ta nu riktigt hand om dig och bara njut av graviditeten.Ha en riktigt mysig Jul och ett gott nytt År.

Må så gott.
Kramisar Helena

Ina sa...

Men gud så roligt.. då är vi 5 st bloggare med liten bula på magen....
Kommer sakna dig....

men grattis och ha det så jätte jätte gott....
(jag har också dragit ner på bloggandet - pga ork och bula)

Kram På dig.

Pernilla sa...

UNDERBARA NYHETER! Stort grattis!!! Så kul!!! Men samtidigt. UUUUUU VAD TRÅKIGT ATT NI SLUTAR BLOGGA! Fast jag förstår. Min husblogg har liksom stannat av lite den med.

JÄTTEKRAMAR! Kommer att sakna er. Och jag håller med Viveka. Vi behöver nyheter om när bulan föds!

Lösvirkesbyggarna sa...

Grattis Pernilla!

Jag förstår dig precis, "kulkoman" har drabbat vår familj också. Jag är medräknad i de fem som Ina nämnde. ; )

Det blir inte alls lika mycket skrivet och jag har blivit totalt värdelös på att kommentera allt det intressanta jag läser och fina jag ser...

Allt har sin tid! Ta hand om dig nu!
Kram Anna

Proforma sa...

Men så fantastiskt, en liten bebba igen! Förstår att det kan vara svårt att ta in men alldeles helt underbart! Och tänk så bra barnvakter du har!
Jättetråkigt att du slutar blogga, kanske blir en bebis blogg istället i framtiden! :)
Önskar dig allt gott i framtiden, hela familjen! Hoppas du i alla fall skriver när bebban är född så vi får veta vad det blir!
Kram och lycka till!
Irene

Familjen Eriksson sa...

Men hallå...
JÄTTEGRATTIS!!!!!!!
Så otroligt roligt för er med en Lill-pellis (Könsneutralt.

Vi hörs på den alternativa kontaktvägen... ;)

Kram o kräm!!!

Unknown sa...

Fantastiskt! Grattis till bulan! Även om jag själv är heeelt slut med en tvåochetthalvt åring och en sexmånaders blir jag lite avis på bulan - myyysigt! Men det får bli en sladdis som ni isåfall...

Kommer att sakna T&T, vi har ju liksom följts åt hela vägen känns det som... Men du måste hålla oss lite uppdaterade iallafall ;-) Nu händer det ju massor hos er...


Tusen kramar
Tess

Ps. Mobilblogga från iPhone gör du enklast genom att maila från iPhone till blogspot... Gå in på din blogspot, välj inställningar, välj epost och mobil, välj en maildress under alternativ för inlägg, klicka i publicera e-postmeddelanden direkt, spara.
Det är den epostadressen du mailar till från iPhone och vips så mobilbloggar du! :-)

Heims verden sa...

Gratulerer!

Så herlig blogg du har!:)

Har fulgt med en stund og huset deres er nydelig! Måtte legge deg til på bloggen min så jeg får med meg alt som skjer;) mye inspirsajon og hente her og takk for det:)

Silje

Ullis/Leva på landet sa...

Stort grattis till er "bula". Så kul att ni ska bli en till i familjen. Så tråkigt att inte få följa ert bygge och hur det går, men jag förstår dig. Hoppas att ni får en riktigt bra jul.

Kram Ullis

Lina sa...

Åååh så tråkigt :( Men även jag förstår att man ledsnar!
Så söt magen är då.. kan ju faktiskt erkänna att jag är aningens avis!

Cindy sa...

NEEEEJ.... inte sluta. Kommer att sakna dina inlägg. Lovar att kommentera mera :-) Stort grattis till den lilla bebisen i magen.... Önskar er all lycka och att ni snart kommer till era sinnesfulla bruk och börjar blogga igen. Kram

MissStorm sa...

Ett stort, stort grattis och lycka till!

Kommer att sakna dina inlägg och att följa ert fantastiska hus.

Karlsebakken 37 sa...

Men shiiiiiiit pommes frites!!!!!! Vilka nyheter!! Värsta babyboomen i Blogglandia! Stort grattis, så väldigt glad för er skull. Det är ett mirakel med dessa små växande magar och bebisar som så småningom gör entré.

Blir samtidigt jätteledsen över att du lägger ner bloggandet, kommer sakna dig massor min kära bloggsysster. Hoppas att det blir några sporadiska inlägg om den växande magen, även om jag har full förståelse för att ork och fokus är någon helt annanstans. Tell me all about it - är glad att blogglusten så sakteliga börjar komma krypande tillbaka.

Önskar er ALLT väl och hoppas att bebsien växer till sig gott i magen och att du får må bra. Och inte föräta dig på apelsiner och kapris då... :)

Massor av kramar till dig vännen,

Caroline

(som för övrigt har döpt Astrid idag. Puh, är helt slut...!)

Tinnar och torn sa...

Hej Malvis och Helena!

Tack ska ni ha :o) Lovar att lägga upp ett inlägg när bebisen kommit. Ni får ha en toppenbra jul ni med och midsommar då oxå haha! Hoppas era hus(-byggen) och trädgårdar ger er massor av glädje!

Massor av kramar Petronella

Sofia sa...

Det ska bli såå roligt att bli moster igen, var ju så liten sist, bara 7 år. Leia tycker oxå att det ska bli roligt med en liten kusin till som hon kan spöa haha =) nä då hon kommer vara så snäll så, se bara så aktsam hon är med Milo...Puss puss till er från Fia

Zarah-Lou sa...

Både tråkiga och underbara nyheter på samma gång!
Om man får vara ego alltså, så är det tråkiga nyheter att du/ni inte ska blogga så mycket längre. =P

Men UNDERBART med lilla "bulan" - GRATTIS!! :D

Malin Winbladh sa...

Bloggar också lite sporadiskt men vill säga grattis! Vi skaffade oss också en liten 18 år efter den första och det är underbart mysigt, men visst tar han en del av energin;-)
/Malin

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Hej på er!
Jag fattar PRECIS vad du menar med bloggen P, eftersom jag har haft en riktig döperiod själv.
Sen vill jag säga ett stort GRATTIS till befruktningen. Hoppas att det lilla knyttet kommer att ge er mycket glädje (det där är ju alltid en chansning, eller hur. Hahaha!).

Stor kram!